Home

Hobo & Althobo

Francis Music Friends

Tekeningen & Schilderijen

Gedichten

  Foto's  

Nieuwsbord

ContactLidia Francis van der Vegt

Nieuws & activiteitenPaas-Lente-Concert: "Liefdesspel & Levensles" maandag 1 april 2024 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Paas-Lenteconcerten met Gedichten in de Zuiderkapel van de Stevenskerk van Nijmegen

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, Paasbrood en drankje in pauzes

Op maandag 1 april (2e paasdag) organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 44e keer een seizoenen-concert. Deze keer wordt het Lente-concert voor de tweede keer gehouden in de Zuiderkapel van de Stevenskerk van Nijmegen. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het concert bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van Elly Roose. In de pauzes kan men genieten van Paasbrood en een drankje in het cafe van "Droom" in de Noorderkapel van de Stevenskerk. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Het programma waarin de Lente zal worden gevierd, heeft deze keer het thema "Liefdesspel en Levensles". Dit thema, gekozen voor het helaas afgelaste Valentijnsconcert nemen we mee naar de lente, waar liefde en leven deels speels en lerend op gang komen. De musici: Trio Arpeggio Vento -bekend van vorige concerten- bestaande uit Appelona Klarenbeek: fluit, Lidia van der Vegt: hobo en Heleen Venekamp: harp, treden weer op met tenor Emiel Hoefnagel. Het programma wordt gevuld met zeer uiteenlopende stijlen muziek o.a. Thomaso Cimello, Claudio Monteverdi, John Wilbey, Fernando Tenducci, Michail Glinka, Georges Bizet, Edward Elgar, Reynaldo Hahn, Manuel de Falla, Yves Duteil en een aantal Sefardische liederen.
Over Elly Roose: Zij schildert naar de werkelijkheid en kiest vaak objecten uit de natuur en architectuur. Ze boetseert met kleuren, waarbij die kleuren de werkelijkheid mogen versterken. Vorm, kleur, licht en donker brengt ze met haar penseel in losse toetsen op het doek. Bij voorkeur werkt ze met acrylverf maar soms ook met krijt. Elly schildert thuis en volgt al vele jaren schilderles bij Elli Slegte in Doesburg. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.

Harry Janssen verzorgt, indien mogelijk, creaties van lentebloemen uit de natuur.
De miniconcerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. Er zijn 2 pauzes van een half uur (14:45 en 15:45).
De deur is ruim 20 min. voor aanvang open.
Entree (incl. plakje paasbrood) voor 3 concerten € 25 voor 2 concerten € 20, voor 1 concert € 15 / kinderen: € 5 (hele middag). Entree kan in iedere pauze.
Locatie: Zuiderkapel Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62, 6511 VZ Nijmegen.
Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.Herfstconcert: "Verrijken & Verstrijken" zondag 22 oktober 2023 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Herfstconcerten met Gedichten in de Zuiderkapel van de Stevenskerk van Nijmegen

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, Kruidkoek en Chocoladedrank

Op zondag 22 oktober organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 42e keer een seizoenen-concert. Deze keer wordt het herfstconcert gehouden in de Zuiderkapel van de Stevenskerk van Nijmegen. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het concert bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur. Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Paul van der Schaaf. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en drankje in het cafe van "Droom" in de Noorderkapel de Stevenskerk. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Het programma waarin de herfst zal worden gevierd, heeft deze keer het thema "Verrijken en Verstrijken". De musici zijn Hans Rijkmans: viool, Fred Pot: cello en Hans-Erik Dijkstra: piano. Zij vormen het Alauda Trio en spelen werken van Dvorák waaronder het bekende "Dumky trio". De muzikale term "Dumka" komt uit het Oekraïens en geeft het bedachtzame en melancholieke karakter van een ballade aan. Dvorák heeft deze vorm uit de volksmuziek gebruikt in zijn Dumky-trio waarvan de 6 delen afwisselend treurig en uitbundig zijn. Naast Dvorák klinkt er nog werk van Smetana en Rudolf Friml. Lidia van der Vegt op althobo speelt samen met Hans-Erik een aantal delen uit de Epigrammen van Kodály en een solo op hobo van de Letlandse componist Pêteris Vasks. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van herfstbloemen uit de vrije natuur indien het mogelijk is.
Over Paul van der Schaaf, inwoner van Malden is een echte schilder- en foto-hobbyist. Hij zal het herfstconcert verrijken met schilderijen én foto's. In eerdere fasen domineerde het schilderen – met het verstrijken van de jaren trad de kunst van de fotografie op de voorgrond. In beide disciplines wil hij graag verrijkend werken; voor zichzelf, maar zeker ook naar de kijker toe. Naast werken op traditionele wijze zoekt hij veelal naar een 'derde' dimensie. Daarbij probeert hij ànders dan 'te doen gebruikelijk' te denken, te kijken en uit te werken. Soms realiseert hij die nieuwe dimensie letterlijk! Daarmee hoopt hij de kijker in een samenspel interactief te betrekken: een emotie te ontlokken, een verwondering, een glimlach: di-MENS-ioneel! Zijn werk (www.eenpaul.nl) én de presentatie benoemt hij dan ook regelmatig als 'ÓN-traditioneel'.

Let op de tijden zijn deze keer iets anders! Aanvang 14:15 uur (introductie / gesprek met de kunstenaar), 1e concert 14:30 uur, 2e concert 15:30 uur, 3e concert 16.30 uur. Er zijn 2 pauzes van een half uur (15:00 en 16:00). De deur is ruim een kwartier voor aanvang open.
Entree voor 3 concerten € 20, voor 2 concerten € 15, voor 1 concert € 12. Entree kinderen: € 5 (hele middag).
Locatie: Zuiderkapel Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62, 6511VZ te Nijmegen.
Reserveren aan te bevelen: lidiafrancis@yahoo.com.Zomerconcert: "Levenslust & Levensloop" zondag 16 juli 2023

Drie kleine Zomerconcerten met Gedichten in de kleine Bartholomeuskerk van Beek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien en vruchtendrank

Op zondag 16 juli organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 42e keer een seizoenen-concert. Dit zomerconcert is wat later gepland dan normaal en wordt gehouden in de Kleine Bartholomeus kerk van Beek. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het concert bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur. Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Leen van Boldrik. In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Het programma waarin de zomer zal worden vereerd, heeft deze keer het thema "Levenslust en Levensloop". Daarbij wordt ook stilgestaan bij de lopers van de de komende Nijmeegse 4 daagse. De luisteraar krijgt diverse stijlen uit de Barokperiode te horen met werken van Byrd, Couperin, Rameau, Graupner en Fiocco. Deze worden afgewisseld met twee moderne werken waarvan één met diepgang over Urworte. Orphisch van Goethe, op muziek van Ruth Zechlin, Het andere werk is luchtig en met humor, van Gordon Jacob. De musici zijn klaveciniste Pauline Schenck en Lidia van der Vegt op hobo en de amore. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur indien er geen droogte is.
Over haar proces van schilderen zegt Leen van Boldrik: "De wereld om mij heen, welke onuitputtelijk is qua vorm, kleur en lichtbeleving vormen voor mij een soort aanleiding om aan het werk te gaan. Ik probeer een visuele ervaring om te zetten in een intuïtieve beleving, waarbij vorm, lijnvoering kleurcontrasten en de textuur de huid van het schilderij vormen. Aldoor word je gedwongen om keuzes te maken. Het schilderij gaat een eigen leven leiden. Het ontstaansproces is een constante wisselwerking tussen kijken, denken en doen."

De miniconcerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. Er zijn twee pauzes van een half uur (14:45 en 15:45). De deur is ruim een kwartier voor aanvang open.
Entree voor 3 concerten € 25 (incl. 2 consumpties), voor 2 concerten € 20 (incl. 1 consumptie), voor 1 concert € 15 (incl. 1 consumptie). Entree kinderen: € 5 (hele middag).
Locatie: Nieuwe Holleweg 2, 6573 DX Beek.
Reserveringen via e-mail lidiafrancis@yahoo.com.


"Bruisen & Bloeien" op 10 april, 2e Paasdag

Drie kleine Paas-Lente-Concerten met Gedichten in de Piet Gerritszaal, Heilig Landstichting

Klassieke muziek & gedichten, beeldende kunst, lentebloem-creaties, paasbrood en passie-drank

Het aanstaande Paas-Lente concert in het kader van de Seizoenen-concerten (41e keer) zal deze keer plaats vinden in de Piet Gerritszaal, Heilig Landstichting, op maandag 10 april.
Organisator en hoboïste Lidia van der Vegt koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvor- men elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek.
Het thema van dit Lenteconcert is 'Bruisen en Bloeien' en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek en poëzie bruisend de nieuwe lente zullen laten opbloeien. In de pauzes kunt u genieten van o.a. paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers bezochten in de afgelopen seizoenen alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Deze lente speelt het Ardito Ensemble weer in samenwerking met pianist Hans-Erik Dijkstra.
Dit blaaskwintet, dat zich al vaker heeft laten horen, bestaat uit Anastasia Anufrieva: fluit, Lidia van der Vegt: hobo, Anton Willems: klarinet, Jeroen Duindam: fagot en Truus Litjens: hoorn.
Op het programma staan drie componisten. Louise Farrenc (1804-1875), een gewaardeerde Franse componiste en solopianiste. Haar sextet laat de piano sprankelen als in een pianoconcert, waar de blazers een klassiek-romantisch verhaal omheen vertellen. Ludwig Thuille (1861-1907), een Oostenrijkse componist, voornamelijk bekend geworden door zijn romantische sextet uit 1888, dat innemende melodieen en elementen in zich heeft van Johannes Brahms en Richard Srauss. Daarnaast klinken er van Johannes Brahms (1833-1897) een aantal delen uit Walzer opus 39, oorspronkelijk voor vierhandig piano, gearrangeerd door Hans-Erik Dijkstra voor deze bezetting. Er is bijzonder werk te bezichtigen van beeldend Glaskunstenaar Frank Biemans. Over zijn werk: "Glas als materiaal vormt voor mij een uitdaging door zijn transparantie en weerbarstigheid. Die transparantie levert in combinatie met het (dag)licht als het ware een vierde dimensie op. Beweging, dynamiek, ritme, harmonie en ruimte zijn thema's die in mijn werk zijn terug te vinden. Ook menselijke kwaliteiten, humor, eigenschappen of situaties worden in mijn beelden tot uitdrukking gebracht."
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.
Harry Janssen verzorgt, indien mogelijk, creaties van lentebloemen uit de natuur.

De miniconcerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. Er zijn 2 pauzes van een half uur (14:45 en 15:45).
De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree voor 3 concerten € 25 (incl. 2 consumpties), voor 2 concerten € 20 (incl. 1 consumptie), voor 1 concert € 15 (incl. 1 consumptie). Entree kinderen: € 5 (hele middag). Entree kan in iedere pauze.
Locatie: Piet Gerritszaal, Monseigneur Suyslaan 4, 6564 BV Heilig Landstichting.
Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.
Winter-Valentijn-Concert: "Liefdeskracht & Winterpracht" zondag 19 februari vanaf 14.15 uur

Drie kleine Winter-Valentijn-Concerten met Gedichten in de kleine Bartholomeuskerk van Beek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, warme drank en hartenkoekjes

In de week van Valentijn komt er een romantisch Winterconcert in het kader van de Seizoenen-Concerten. Traditiegetrouw zijn de Winterconcerten op de tweede Kerstdag, maar deze keer organiseert hoboïste Lidia van der Vegt op zondag 19 februari een Winter-Valentijnsconcert in het sfeervolle kleine Bartholomeuskerkje van Beek. Het programma - met het thema "Liefdeskracht & Winterpracht" - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de winter en de liefde zal bijstaan. Aan de muur zijn er schilderijen en foto's te bezichtigen van broer en zus Don en Quinta Buma. In de pauzes kan men genieten van warme dranken en hartenkoekjes. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Voor de Seizoenen-Concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. Deze keer speelt het blaaskwintet Dwarl bestaande uit Wim Markus; fluit, Lidia van der Vegt; hobo en althobo, Dirk van der Niet; klarinet, Anke van der Hoek; hoorn en Rosanne Rippen; fagot. Op het programma staan romantische componisten. U kunt luisteren naar de Franse componiste Claude Arrieu, zij schreef een mooi werk voor 5 blazers, waarin vrolijke vluchtigheid en romantiek worden afgewisseld, een kwintet van Darius Milhaud, dat expressief, abstract maar ook heel mild kan klinken, van Giuseppe Giordani, een mooi liefdeslied en vroeg sfeervol jeugdwerk van Giacomo Puccini, van Richard Wagner uit "Tristan en Isolde" een hoopvolle herderlijke althobo-solo en voor fluitsolo de dromerige klanken van Debussy's Syrinx. Tot slot klinken er een aantal vrolijke zwoele dansen van Denes Agay.
Over de kunstenaars: Don werkt met acryl op papier en haalt zijn inspiratie uit wandelingen in zijn omgeving in binnen- en buitenland. Soms ontstaan imaginaire landschappen uit zijn verbeelding. Quinta omschrijft haar fotowerk als stadsschappen en landsgedichten. Inspiratiebron is haar directe omgeving. Broer en zus tonen nu vooral hun winterse werken ter gelegenheid van dit concert. Meer info op de websites: donbuma.nl en quintabuma.nl.
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.

Binnenkomst 13.50 uur. 1e concert 14.15 uur, 2e concert 15.15 uur, 3e concert 16.15 uur.
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 12, voor 2 concerten € 15, voor 3 concerten € 20. Kinderen betalen voor de hele middag € 5. Reserveren is zeker aan te raden in verband met beperkte zitplaatsen en de versnaperingen in de pauzes.
Adres: Nieuwe Holleweg 2, 6573 DX Beek. Reserveringen via e-mail lidiafrancis@yahoo.com.Herfstconcert: "Innig & Zinnig" zondag 20 november 2022 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten in de kleine Bartholomeuskerk van Beek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, warme drank en kruidkoek

Er komt toch nog een mooi herfstconcert in het kader van de Seizoenen-Concerten. Normaal wordt dit in oktober georganiseerd door hoboïste Lidia van der Vegt, maar deze keer vindt het plaats op zondag 20 november in het sfeervolle kleine Bartholomeuskerkje van Beek.
Het programma - dat deze keer het thema "Innig en Zinnig" heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal bij- staan. Aan de muur zijn er schilderijen en foto's te bezichtigen van Ank van Rens. In de pauzes kan men genieten van warme dranken en kruidkoek.
Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de Seizoenen-Concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. Deze keer zijn de uitgenodigde musici het Trio Carmo bestaande uit Maria João Carmo - zang, Jos Dingelhoff - fluit en Anna Oerlemans - gitaar. Het wordt een mooi gevarieerd programma. Concert 1 is 'Vertellend', met muziek van Francis Poulenc, Ernesto Cordero en een vertelling over een uil en poes van componist Matyas Seiber. Concert 2 is 'Melancholiek' met o.a. Sefardische liederen van Manuel Valls en en muziek van Astor Piazzolla. Concert 3 gaat over 'Hart en Gevoel' met liederen van Anton Diabelli en de treffende Roemeense volksdansen van Bela Bartok.
Kunstenares Ank van Rens schildert meestal abstract, geïnspireerd door de natuur, door het spel van licht en donker, structuren, kleuren en vormen. Haar (macro) foto's zijn verwant aan haar schilderijen, schilderachtig. Ze fotografeert onder andere inktprocessen, processen van verroesten en verweren en bevriezen. Zie ook www.ankvanrens.nl.
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en gedeeltelijk door Henk Barendregt en John Woudt.

Binnenkomst 13.50 uur. 1e concert 14.15 uur, 2e concert 15.15 uur, 3e concert 16.15 uur.
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 12, voor 2 concerten € 15, voor 3 concerten € 20. Kinderen betalen voor de hele middag € 5. Reserveren is zeker aan te raden in verband met beperkte zitplaatsen en de versnaperingen in de pauzes.
Adres: Nieuwe Holleweg 2, 6573 DX Beek Reserveringen via e-mail lidiafrancis@yahoo.com.Zomerconcert: "Ingetogen & Uitstralend" zondag 19 juni 2022 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Zomerconcerten met Gedichten in de Protestantse kerk te Bemmel

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien en vruchtendrank

Op 19 juni organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 38e keer een seizoenen-concert. Deze nieuwe serie van seizoenen-concerten wordt gehouden in het mooie Protestantse kerkje van Bemmel.
Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het programma - dat deze keer het thema "Ingetogen en Uitstralend" heeft meegekregen (de titel van de gemaakte CD) - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden. Aan de muur zijn er kunstwerken van Ceciel Naalden te bezichtigen. In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank.
Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. De musici van dit zomerconcert zijn Emiel Hoefnagel, tenor, samen met de leden van het ensemble "Arpeggio Vento" bestaande uit Appelona Klarenbeek: fluit, Lidia van der Vegt: hobo en Heleen Venekamp: harp en zijn vaker te gast geweest bij de Seizoenen- Concerten. In de corona-periode hebben ze een CD uitgebracht. Deze CD wordt op het concert feestelijk gepresenteerd. De musici spelen o.a. de muziek van de CD, maar ook ander repertoire. U kunt werken horen van o.a.: Claudio Monteverdi, Giusto Fernando Tenducci, Michail Glinka, Jacques Ibert, Igor Strawinsky, Reynaldo Hahn, Kees Schoonenbeek, en Sergio Militello. Ceciel Naalden komt uit Nijmegen en is gespecialiseerd in marmerimitaties, ze maakt muurschilderingen en beschildert vloeren en plafonds. Voor dit concert toont ze haar vrije werk, bloemen en gestileerde kleurvlaken, geïnspireerd op stillevens van bloemen.
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.
Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur.

De miniconcerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. Er zijn 2 pauzes van een half uur (14:45 en 15:45). De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree voor 3 concerten € 20 (incl. 2 consumpties), voor 2 concerten € 15 (incl. 1 consumptie), voor 1 concert € 10 (incl. 1 consumptie). Entree kinderen: € 5 (hele middag). Entree kan in iedere pauze. Locatie: Protestantse Kerk Bemmel, Oude Kerkhof 13, 6681 BR Bemmel.
Met dank aan Vrienden van de Seizoenen-Concerten. Reserveren is mogelijk en aan te raden in verband met de verwachte toeloop en de versnaperingen in de pauzes. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.Paas-Lente Concert: "Begin, Zin & Verzoen" maandag 18 april 2022 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Paas-Lente-concerten met Gedichten in de Protestantse Kerk van Bemmel

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, lentebloem-creaties, paasbrood en passie-drank

We gaan weer van start met de Seizoenen-concerten, georganiseerd door hoboïste Lidia van der Vegt.
Het Paas-Lente concert op vindt plaats op maandag 18 april in een andere kerk (voorheen in Ubbergen en Groesbeek).
Deze nieuwe serie van seizoenen-concerten worden gehouden in het mooie Protestantse kerkje van Bemmel.
Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek.
Het thema van dit Lenteconcert is 'Begin, Zin & Verzoen' en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek en poëzie vreugdevol de nieuwe lente zullen oproepen.
In de pauzes kunt u genieten van o.a. paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Deze lente speelt het Ardito Ensemble. Dit blaaskwintet heeft zich al vaker laten horen, met Anastasia Anufrieva: fluit, Lidia van der Vegt: hobo, Anton Willems: klarinet, Jeroen Duindam: fagot en Truus Litjens: hoorn. Er klinken composities van Ludwig van Beethoven, Antonin Reicha, Maurice Ravel, Igor Strawinsky, Darius Milhaud en György Ligeti.
Aan de muur zijn er fotowerken te bezichtigen van Lies Manders. Door haar beperkingen, die de ziekte van Bechterew met zich mee brengt, heeft ze haar oude hobby van fotograferen weer opgepakt. De dagelijkse (therapeutische) wandelingen, in combinatie met fotografie, leveren veel vreugde op en dat al in haar nabije omgeving van Bemmel: "Er is zo veel te zien als je om je heen kijkt. Je hoeft niet eens ver van huis. Het liefste maak ik foto's van bloemen, want als je ze van dichtbij bekijkt, zijn ze heel mooi en verwonder je over wat de natuur allemaal biedt."

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.
Harry Janssen verzorgt, indien mogelijk, creaties van lentebloemen uit de natuur.
De miniconcerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. Er zijn 2 pauzes van een half uur (14:45 en 15:45). De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree voor 3 concerten € 20 (incl. 2 consumpties), voor 2 concerten € 15 (incl. 1 consumptie), voor 1 concert € 10 (incl. 1 consumptie). Entree kinderen: € 5 (hele middag).
Entree kan in iedere pauze. Locatie: Protestantse Kerk Bemmel, Oude Kerkhof 13, 6681 BR Bemmel.
Met dank aan sponsoren en Vrienden van de Seizoenen-Concerten.
Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.


Herfstconcert: "Evenwichtig & Weerbarstig" zondag 17 oktober vanaf 15 uur

Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, chocolade drank en kruidkoek

We gaan weer van start met de Seizoenen-concerten, georganiseerd door hoboïste Lidia van der Vegt.
Het programma - dat deze keer het thema "Evenwichtig en Weerbarstig" heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal inluiden. Daarbij wordt er een link gelegd naar onze klimaatverandering. We maken deel uit van een eigenlijk evenwichtig leven, maar dat langzamerhand weerbarstiger wordt.
Aan de muur is er werk te bezichtigen van Christine Brandenburg. In de pauzes kan men genieten van warme chocolade, streeksap en kruidkoek. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de seizoenen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld.
Deze keer zijn de uitgenodigde musici; zangeres Maria João Carmo, violist Hans Rijkmans en pianist Hans-Erik Dijkstra.
Het wordt een zeer afwisselend programma van uiteenlopende componisten: van de barokcomponisten Vivaldi en Telemann, naar de romantische en expressieve componisten zoals Brahms en Mahler, dan weer naar de op zich zelf staande componist als Satie tot een anders uit de hoek komende Sibelius, aangevuld door de beschouwende muziek van componist Vaughan Williams.

Over kunstenares Christine Brandenburg: Zij studeerde klarinet en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna volgde zij een tekenopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast een concertpraktijk als barokaltviolist en haar werk als dirigent / coach van diverse amateur ensembles is de beeldende kunst een steeds belangrijker factor in haar leven. In snelle schetsen met pastelkrijt ontstond het afgelopen jaar de serie 'Women in Lockdown'. Momenteel werkt zij aan seizoenen-tekeningen met oostindische inkt en aquarel. Vooral de herfst, met zijn prachtige kleuren en melancholische vergankelijkheid, is een onuitputtelijke inspiratiebron (zie ook www.christinebrandenburg.com).

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt van prachtige herfstbloemen interessante creaties.

Let op! Vanwege Covid-19 gaan we nog steeds zorgvuldig om met het respecteren van elkaar en de maatregelen. Reserveren is aan te bevelen. Bij de toegang kan gevraagd worden naar pas en tests. Toch ook is iedereen welkom. De stoelen blijven met een zekere afstand van elkaar. U kunt ervoor kiezen om een mondkapje te dragen.
Binnenkomst 14.45 uur.
1e concert 15.15 uur, 2e concert 16.15 uur, 3e concert 17.15 uur.
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 13,
voor 2 concerten € 15, voor 3 concerten € 20.
Kinderen betalen voor de hele middag € 3.
Adres Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek.
Reserveringen via email: lidiafrancis@yahoo.com.Na-Zomer Concert met thema: "Vrijheid & Rijpheid" op zondag 6 september 2020

Drie kleine Na-Zomer-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) Kerk Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, streeksap en koeken

Na een lange onzekere periode door Covid-19, organiseert hoboïste Lidia van der Vegt weer een seizoenen-concert.
Het wordt een Nazomer concert op zondag 6 september met het thema: "Vrijheid & Rijpheid". Anders dan de vorige seizoenen-concerten bestaat de middag uit 3 verschillende concerten van 40 minuten en 2 pauzes van 20 minuten. Het optreden wordt verzorgd door het Ardito Ensemble in samenwerking met pianosolist Hans-Erik Dijkstra. Op het programma staan werken van Mozart: Quintet voor Piano en blazers, Beethoven: Quintet, naar het octet voor blazers opus 103, Ravel: Le Tombeau de Couperin, Paul Pierné: Suite Pittoresque. De schilderijen aan de muur zijn van kunstenares Margriet Mönks.
Nieuw is dat er nu regionale versnaperingen zijn, streeksap en koek, aangeleverd door 'Oregional'.

Over Margriet Mönks. Al ruim 30 jaar is schilderen met olieverf haar passie. Ze bezocht de Nijmeegse School Huis voor de kunsten. Sinds 2010 heeft ze haar eigen stijl steeds meer ontwikkeld. Margriet: "In eerste instantie inspireerde mij Gustav Klimt met zijn vrouwen en veelal het goud. Zo ontstonden ook kunstwerken verweven met vogels, die later steeds meer de overhand kregen. Deze vogels staan voor mij symbool als de weg naar vrijheid. Met hun pracht en praal, de mooie waves en donzen veren, zachtheid, kleurrijk, onschuld en ook de wetenschap dat ze elk moment de mogelijkheid hebben om ergens heen te vliegen waar ze maar heen willen...... Vrijheid..."

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.
Harry Janssen maakt van de nog prachtige nabloeiers interessante creaties.

Let op! Vanwege Covid-19 gaan we zorgvuldig te werk. Het beste kunt u reserveren, zodat u zeker bent van een plaats. Mocht u eventueel spontaan willen komen, dan garanderen we geen zitplaats bij grote belangstelling. De stoelen staan met ruime afstand van elkaar. U kunt ervoor kiezen om een mondkapje te dragen. De tijden van de 3 concerten zijn anders dan voorheen. U kunt weer kiezen of u 1, 2 of 3 concerten komt.
Binnenkomst 14.50 uur en in de pauzes. De concerten duren 40 minuten.
1e concert 15.10 uur - (Beethoven, Ravel, Mozart),
2e concert 16.10 uur - (Mozart, Ravel, Pierné),
3e concert 17.10 uur - (Beethoven, Pierné, Ravel)
Entree, inclusief drankje en versnapering, voor 1 concert € 13, voor 2 concerten € 15, voor 3 concerten € 18. Kinderen betalen voor de hele middag € 3.
Adres Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveringen via email: lidiafrancis@yahoo.com.Kerst-Winterconcert met thema: "Verbannen & Verbonden" op donderdag 26 december 2019

Drie kleine Winterconcerten met Gedichten in de Historische Kerk Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, kerstbrood en warme wijn

Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt het 34e seizoenen-concert. Het programma - dat deze keer het thema "Verbannen en Verbonden" heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer met bevriende musici een nieuw en verrassend programma samen. De groep 'Arpeggio Vento', treedt weer op, bestaande uit Appelona Klarenbeek (fluit), Lidia van der Vegt (hobo) en Heleen Venekamp (harp) met een gevarieerd programma, samen met de reeds bekende tenor Emiel Hoefnagel. Pauline Schenck bespeelt het grote kerkorgel. Er klinkt een scala aan muzikale klanken uit verschillende tijden van diverse componisten o.a.: Monteverdi, Vivaldi, Dandrieu, J.S. Bach, Gluck, Mozart, Renaldo Hahn, André Jolivet en Arvo Pärt.

Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Nellie de Mulder. Zij houdt zich bezig met schilderen en ruimtelijke conceptuele kunst. Op doeken spatelt, plamuurt of giet ze lagen verf. Het zijn gevoelsregistraties en zoektochten naar dat wat schuil gaat achter het zichtbare, werken met vaak een persoonlijke diepere betekenis, die ze boven het persoonlijke uit weet te tillen, zodat het een universele waarde krijgt. Daarbij laat ze zich inspireren door "tekens" uit haar directe dagelijkse omgeving. Wonend aan de Waal registreert ze wat groeit en bloeit in de uiterwaarden en gebruikt ze elementen uit het rivierenlandschap als vertrekpunt voor haar werk.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer kunst-creaties van winterbloemen uit de vrije natuur.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 15,-. Bezoekers voor alleen het laatste concert betalen € 10. Entree kinderen: € 2,50-. (Entree kan ook in iedere pauze) Historische Kerk / Protestantse Groesbeek, Kerkstraat 18, 6561CC Groesbeek.
Dank aan Vrienden van de Seizoenen-Concerten.
Reserveren is mogelijk en aan te raden in verband met de verwachte toeloop. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.


Herfstconcert met thema: "Hevig & Stevig" op zondag 13 oktober 2019

Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, herfstbloem-creaties, warme chocolade drank en kruidkoek

Op 13 oktober organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 33e keer een seizoenen-concert.
Het programma - dat deze keer het thema "Hevig en Stevig" heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal inluiden.
Aan de muur zijn er schilderijen van Ingrid Claessen te bezichtigen. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocolade. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. Deze keer speelt het Alauda Strijkkwartet, bestaande uit Hans Rijkmans en Kees Hilhorst; viool, Sven Rotteveel; altviool en Guus Fabius; cello. Er staan verschillende bijzondere werken op het programma: het 2e strijkkwartet van Robert Schumann en een eigenzinnig kwintet voor hobo en strijkkwartet van Gerald Finzi. Daarnaast klinken er kwintetten van Luici Boccherini, vernuftig en speels in de klassieke stijl.

Over Ingrid Claessen: Zij is een autonoom beeldend kunstenaar, die een diversiteit aan pure schilderijen maakt vaak in olieverf. Door met lef te schilderen voor het experiment, op kleine en hele grote doeken werkt ze in series en al doende ondergaat ze de expressieve mogelijkheden van verf. Inmiddels werkt ze ook met de speciale techniek van bijenwas.
De gedichten worden voorgedragen door Floor Stein en Henk Barendregt.
Harry Janssen zal weer zijn herfstbloemen uit de vrije natuur in zijn creaties verwerken.

Dank aan Vrienden van de seizoen-concerten. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.Vrijdag 20 september 2019

Concert voor bewoners

Porta Romana Nijmegen in het Atrium

Lidia van der Vegt - hobo en hobo d'amore
Pauline Schenck - klavecimbel

Zondag 11 augustus 2019

Concert voor de Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein

Sint-Bartholomaeuskerk Beek, Ensemble Arpeggio VentoZomerconcert: "Verlangend, Vol & Vliedend" zondag 16 juni 2019 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Zomer-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien en vruchtendrank

Op 16 juni organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 32e keer een seizoenen-concert.
Het programma - dat deze keer het thema "Verlangend, Vol en Vliedend" heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden.
Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenaar Ron Claassen. In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. (Omdat het ook vaderdag is krijgen vaders hun cake gratis.) Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. De musici: Trio Surquin bestaande uit zangeres Maria João Carmo (bekend van al eerdere optredens in Groesbeek), gitarist Raimond Surquin en fluitist Miquel Padros. Het wordt een bijzondere afwisselende middag door de diverse stijlen muziek; Klassiek, Venetiaans, Zuid-Amerikaans en Portugese Fado.

Over Ron Claassen: Geïnspireerd door een Twentse kunstschilder schildert Ron sinds 2011 (autodidact) nadat hij revalideerde van een nekhernia. In het begin schilderde hij de werken nog na maar tegenwoordig schildert hij steeds meer landschappen of stadsdelen uit zijn eigen omgeving. Het zijn abstracte landschap-schilderijen met een karakteristiek kleurgebruik met telkens terugkerende brede, verticale banen, waaruit het schilderij wordt opgebouwd. Bij elk nieuw schilderij probeert hij zich verder te ontwikkelen.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en John Woudt.
Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur.

Dank aan sponsor: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en Vrienden van de seizoen-concerten. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.


"Zacht & Kracht" op Tweede Pasen 2019 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Paas-Lente-concerten met Gedichten in de Historische Kerk Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, lentebloem-creaties, paasbrood en passie-drank

Op 22 april organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 31e keer een seizoenen-concert. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het thema van dit Lenteconcert is 'Zacht & Kracht' en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek en poëzie vreugdevol de nieuwe lente zullen oproepen. In de pauzes kunt u genieten van paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Deze lente zijn uitgenodigd Johnny Rahaket, viool en Gerie Daanen, accordeon. De musici zijn o.a. bekend van de groep 'R-chestra', waarin o.a. wereldmuziek wordt gespeeld. Voor dit Seizoenen-Concerten is er weer een nieuw en verrassend programma samengesteld. Samen met Lidia spelen zij duo's en trio's van heel diverse componisten, zoals A. Vivaldi, J.S. Bach, Johannes Brahms, Dmitri Sjostakovitsj, Alfred Schnittke en Astor Piazzolla.

Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Marike Meurs.
Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en woont en werkt in Bemmel. Zoekend naar de eenvoud in lijn, vorm en kleur binnen het figuratieve, probeert Marike een complexe wereld – van natuur en cultuur – op haar eigen wijze weer te geven om tot de essentie te komen. Een universele beeldtaal die iedereen herkent. Het werk dat hier te zien is, bestaat voornamelijk uit acryl op doek.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 12,50. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 7,50. Entree kinderen: € 2,50. (Entree kan ook in iedere pauze). Locatie: Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18 Groesbeek.
Met dank aan sponsoren: Notaris Kantoor Mostart & Timmermans en Vrienden van de Seizoenen-Concerten.
Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.


"Verbazen & Verblijden" op Tweede Kerstdag 2018 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Winterconcerten met Gedichten in de Historische Kerk (Protestantse) van Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, kerstbrood en warme wijn, extra deze keer met dans

Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt het 30e seizoenen-concert. Het zal een extra feestelijke gebeurtenis worden, want naast muziek, poëzie, bloemen, beeldende kunst, wordt er ook gedanst door de Historische dansgroep 'Triomphe et Enchantement' uit Nijmegen in Barokke stijl. Het thema van dit Winterconcert is 'Verbazen & Verblijden' en bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer met bevriende musici een nieuw en verrassend programma samen. De musici zijn: Anastasia Anufrieva; fluit, Lidia van der Vegt en Mechiel van den Brink; hobo, Tara Kumar; cello en Pauline Schenck; klavecimbel en orgel. Er wordt muziek uit de Barokperiode gespeeld van J.S. Bach, G.F. Händel, A, Vivaldi, A. Scarlatti, G. P. Telemann, maar er zijn ook werken van latere componisten te horen: W. A. Mozart, Edvard Grieg en César Franck.

Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van Peter Rohs. Na 1989 de abstracte kunst te hebben losgelaten, richt hij zich op het figuratieve en daardoor is er meer veelzijdigheid en vrijheid in zijn werk ontstaan met een natuurlijke uitstraling. Op het concert toont hij een ruim aantal prachtige winterlandschappen.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer kunstige creaties van winterbloemen uit de vrije natuur.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 12,50. Bezoekers voor alleen het laatste concert betalen € 7,50. Entree kinderen: € 2,50- (Entree kan ook in iedere pauze). Historische Kerk / Protestantse Groesbeek, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek.
Dank aan sponsoren: 'Notaris Kantoor Mostart & Timmermans' en Vrienden van de Seizoenen-Concerten. Reserveren is mogelijk en aan te raden in verband met de verwachte toeloop. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.


Herfstconcert met thema: "Verval & Vervoering"

Zondag 21 oktober 2018

Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, herfstbloem-creaties, warme chocolade drank en kruidkoek

Op 21 oktober organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de negentwintigste keer een seizoenen-concert. Het programma - dat deze keer het thema "Verval en Vervoering" heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de herfst zal inluiden. Aan de muur zijn er natuurfoto's van Ronald Peeters te bezichtigen. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocolade. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. Deze keer spelen reeds bekende musici bij het publiek weer mee: Anna Wiersum, altviool en Rik Helmes, piano. Er staan twee bijzondere trio's op het programma die al gebaseerd zijn op gedichten. Componist Charles Loeffler (1861-1935) liet zich inspireren door de Franse dichter Maurice Rollinat (1846-1903), waarvan de gedichten een donkere en wat lugubere sfeer oproepen, doch door de compositie van Loeffler zal het wat milder klinken. De "Schilflieder" (1832) gedichten van Nikolaus Lenau, op toon gezet door August Klughardt (1847-1902) zijn zeer romantisch en hebben een pastorale sfeer. Naast dit romantische repertoire klinken er wat meer luchtige, lyrische ongedwongen stukken van Francis Poulenc (1899-1963). Doordat de pianopartijen van de composities zeer virtuoos en sprankelend zijn, zal Rik op een vleugel spelen.

Over Ronald Peeters: Natuurfotografie biedt mij de mogelijkheid om mijn geraaktheid op creatieve wijze zicht- baar te maken. Oog voor detail, geduld en doorzettingsvermogen maken een schoonheid zichtbaar waar we in het dagelijks leven makkelijk aan voorbij gaan. De kleuren in mijn foto's worden voller, de onderwerpen worden meer opgenomen in de achtergrond en het zachte licht begint steeds meer te spreken. Kleur, lichspel en compositie worden belangrijker dan het onderwerp. De beelden worden abstracter en raken aan kunst. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen zal deze keer proberen om herfstbloemen uit de vrije natuur in zijn creaties te verwerken, maar hij zal door een te droge zomer wat meer moeite hebben met het vinden die herfstbloemen.

Dank aan sponsor: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en Vrienden van de seizoen-concerten. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek.
Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook www.lidiafrancis.nl.

"Omringen & Verruimen" op zondag 17 juni 2018

Historische Kerk Groesbeek vanaf 14.15 uur

Drie kleine Zomer-Concerten met Gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien en vruchtendrank

Op 17 juni organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de achtentwintigste keer een seizoenen-concert. Het programma - dat deze keer het thema "Omringen en Verruimen" heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden. Aan de muur zijn er aquarellen te bezichtigen van kunstenaar David Newman. In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoen-concerten wordt er elke keer een nieuw en verrassend ensemble samengesteld. De musici zijn de zangeres (sopraan) en blokfluitiste Alice Gort-Switynk en theorbe-speelster en gitariste Elly van Munster uitgenodigd. Lidia bespeelt in dit concert hobo en oboe d'amore. Er zullen werken worden uitgevoerd uit de barok, de klassieke periode en de romantiek van bekende als wat minder bekende componisten: Giovanni Paolo Cima, Mauro Giuliani, Francesco Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Fernando Sor, Georg Philipp Telemann, Antonio Vivaldi, Ralph Vaughan Williams en Domenico Zipoli.

Over David Newman: Vanaf zijn jeugd schilderde hij al voornamelijk met aquarel. De onderwerpen zijn vaak landschappen en stadsaangezichten geschilderd in diverse landen van Europa. "Schilderen is al lange tijd een passie van mij. Het geeft de mogelijkheid mij volledig te concentreren op een onderwerp. Een gevoel van stilte is vaak zichtbaar in mijn schilderijen samen met subtiele zachte en sterke kleuren."

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur.

Dank aan sponsor: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en Vrienden van de seizoen-concerten. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kinderen: € 2,50. Locatie: Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek.
Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook www.lidiafrancis.nl.


"OpKomst & VerderGaan" op 2 april 2018 (2e Paasdag)

Drie kleine Paas-Lente-concerten met Gedichten in de Historische / Protestantse Kerk Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, paasbrood en passie-drank

Op 2 april organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 27e keer een seizoensconcert. Dit zal nu voor de zesde keer plaats vinden in de Historische / Protestantse Kerk van Groesbeek. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het programma bestaat uit drie mini concertjes van een half uur en heeft deze keer als thema: 'Opkomst & Verder gaan', waarmee de nieuwe lente vreugdevol wordt opgeroepen. In de pauzes kunt u genieten van paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de seizoensconcerten stelt Lidia elke keer een nieuw en verrassend programma samen. Deze lente klinkt er een romantisch / impressionistisch programma.
De musici zijn: Anna Wiersum, altviool, Appelona Klarenbeek en Anastasia Anufrieva, fluit, Lidia van der Vegt, hobo, Heleen Venekamp en Heleen Bartels, harp, Rik Helmes, piano en celesta. Muziek o.a. van Max Bruch, Claude Debussy, Gabriel Fauré en Alphonse Hasselmans. Van Debussy zijn er twee werken; sonate voor fluit, altviool en harp en in het tweede concert wordt 'Chanson de Bilitis' integraal uitgevoerd. 'Chanson de Bilitis' is een bundel prozagedichten geschreven door de Franse dichter Pierre Louÿs (1870-1925), die gaan over een jong meisje dat met haar vriendinnen hun opkomende leven in liefde beschrijven. Een gedeelte van deze tekst is door Debussy prachtig op muziek gezet. Maria Bartels draagt deze teksten voor.
Birgit Tax exposeert een aantal van haar recente werken met het thema bloemen. De 'bloemen' zijn een uitvergroting van de werkelijkheid en bevinden zich in een abstracte geschilderde omgeving en staan voor de romantiek, de vergankelijkheid maar juist ook voor het leven. Daarmee sluiten ze goed aan bij het thema van dit lente concert. De andere gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst (mogelijk in iedere pauze) is € 12,50. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 7,50. Entree kinderen: € 2,50. Locatie: Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18, Groesbeek.
Met dank aan sponsor: Notaris Kantoor Mostart & Timmermans. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer informatie: www.lidiafrancis.nl.


"Aarde & Waarde" op Tweede Kerstdag 2017

Drie kleine Winterconcerten met Gedichten in de Historische Kerk aan de Groes-beek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, kerstbrood en warme wijn

Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 26e keer een seizoenconcert, in de Historische Kerk aan de Groes-beek in Groesbeek. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel 'Aarde & Waarde' heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer met bevriende musici een nieuw en verrassend programma samen. Deze winter nodigt zij, "The Charles Men": Vier ervaren mannelijke zangers, Emiel Hoefnagel, John Woudt, Karel Barten en Peter-Paul van Beekum uit de regio Rijn-Waal, verbreden de bestaande koorcultuur met een uitdagend repertoire. Harmonische schoonheid en gepolijste klanken zijn niet de enige idealen die zij nastreven. Vanuit een brede muzikale achtergrond in zowel vocale oude muziek, hedendaagse klassieke muziek en het lichte repertoire, zoeken zij naar spanning en dissonantie in klank en presentatie. Met de inzet van heel hun kunnen voeren de zangers steeds weer composities uit die álle grenzen opzoeken. Muziek van Jacobus Händl, Thomas Tallis, Charles Koechlin, Bernard v.d Sightenhorst Meyer en een aantal mooie Kerstliederen.

Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van Karin Elfrink. Zij is geboeid door de landschappelijke ruimte waar zij haar jeugd doorbracht (Beek Ubbergen). Het gebladerde van het bomen-rijk gaf een zekere bescherming en maakte indruk. Later, als schilder genoot ze van de dynamiek van het bos, de veelheid van de kleuren groen, de wisseling van het licht, maar ook van het statische, de monotonie, de rust. In schilderijen geeft ze die indrukken weer, ze wil als het ware de toeschouwer laten delen in haar ervaringen. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van winterbloemen uit de vrije natuur.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 12,50. Bezoekers voor alleen het laatste concert betalen € 7,50. Entree kinderen: € 2,50- (Entree kan ook in iedere pauze). Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld. Historische Kerk / Protestantse Groesbeek, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek.
Dank aan sponsoren: 'Notaris Kantoor Mostart & Timmermans' en supermarkt Nico de Witt, Beek. Reserveren is mogelijk en aan te raden in verband met de verwachte toeloop. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.


Herfstconcert: "Herfst Vieren & Dieren" op zondag 1 oktober 2017

Drie kleine Herfstconcerten met Gedichten in de Historische kerk Groesbeek vanaf 14.15 uur

voor KINDEREN en grote mensen met thema: "Herfst Vieren & Dieren"

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, warme chocolade drank en kruidkoek Op 1 oktober organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de vijfentwintigste keer een seizoenconcert.

Het programma deze keer is speciaal voor KINDEREN maar natuurlijk kan iedereen ervan genieten, met het thema: dieren en het vieren van de herfst. De middag bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld wordt met (kinder) poëzie.

Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenares Eveline Bongaerts, die prachtige gedetailleerde dier-portretten maakt.
Elk concert kan men afzonderlijk beluisteren, maar bezoekers kunnen ook de hele middag bijwonen voor de zelfde prijs. In de pauzes kan men genieten van kruidkoek en warme chocolade drank. Dit seizoenconcert is zeer gevarieerd.
Concerten 1 en 3 gaan over verschillende dieren met bijbehorende kindergedichten, voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. In het 2e concert gaat Sylvia Greve Peters het verhaal van "Babar het olifantje" vertellen (tekst van Cecile de Brunoff) op muziek van Francis Poulenc, bewerkt voor piano en blazers door Peter Greve. Bij dit verhaal worden de originele tekeningen van Jean de Brunoff geprojecteerd. Musici: Corien van den Berg: piano, Wim Markus: fluit, Lidia van der Vegt: hobo, Tui Clark: klarinet, Rosanne Rippen: fagot. Composities van o.a. Johannes Brahms, Benjamin Britten, Robert Schumann en George Gershwin ("Walking the dog"). Harry Janssen maakt weer prachtige bloem-creaties van bloemen uit de vrije natuur. Kortom een middag die zeer onderhoudend zal zijn voor jong en oud.
Sponsoren: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en supermarkt Nico de Witt, Beek.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 10, kinderen: € 5. voor hele middag, bij binnenkomst laatste concert € 7,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Graag reserveren Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com.


Zondag 24 september 2017, Buiten Kerk Kampen 15.45 uur

Goylants Kamerkoor met Blaaskwintet Dwarl

o.a. Andriessen, Reicha, Schönbergn
Kampen Flyer

Dwarl


Zaterdag 23 september 2017, St. Vitus kerk Blaricum 20.15 uur

Goylants Kamerkoor met Blaaskwintet Dwarl

o.a. Andriessen, Reicha, Schönbergn
Blaricum Flyer


Zomerconcert: "Beminnen & Bezinnen" op zondag 2 juli 2017

Drie kleine Zomer-Concerten met Gedichten in de Historische (Protestantse) kerk te Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien en vruchtendrank

Op 2 juli organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de vierentwintigste keer een seizoenconcert. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel "Beminnen & Bezinnen" heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenares Ingrid Giesbers.
In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer een nieuw en verrassend ensemble samen.
Deze keer heeft Lidia de Portugese mezzosopraan Maria João Carmo en pianist Rik Helmes uitgenodigd. De klanken van de muziek zijn afwisselend; romantisch, rustig overdenkend, als ook met mediterrane passie, o.a. werken van componisten: Robert Schumann, Jules Massenet, Manuel de Falla, Frederic Mompou.

Over haar werk vertelt Ingrid Giesbers: 'Schilderen en scheppend bezig zijn is mijn grote passie. Ik zie vooral in de natuur de mooiste vormen, structuren en kleuren die me inspireren tot het maken van iets moois.' Naast schilderijen voor binnenshuis maakt Ingrid ook speciale tuinschilderijen op een houten ondergrond.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Marcel Becker. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur. Dank aan sponsoren: notariskantoor Mostart & Timmermans, Groesbeek en supermarkt Nico de Witt, Beek.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert € 12,50 (voor de rest van de middag), bij het laatste concert € 7,50. Entree kinderen: € 2,50. Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Zie ook: www.lidiafrancis.nl.


Zaterdag 17 juni Hotel Theater Figi in Zeist 10.30 uur

Kindervoorstelling "Het verhaal van het olifantje Barbar"

Tekst en Tekeningen: Jean Brunhoff (1899-1937)
Muziek: Francis Poulenc (1899-1963)
en bewerkt voor blazers en piano: Peter Greve
Vertelster: Sylvia Greve Peters
Piano: Corien van den Berg
Fluit: Wim Markus
Hobo: Lidia van der Vegt
Klarinet: Marnix van den Berg
Fagot: Rosanne Rippen
Jean de Brunhoff

Francis Poulenc


Zondag 23 april 2017, 14.30 uur

'Uitkomen & Inleven'

korte versie van concert op 17 april

Protestantse kerk Zeddam
Ettemastraat 3

'Uitkomen & Inleven' op 17 april, 2e Pasen

Drie kleine Paas-Lente-concerten met Gedichten in de Historische Kerk aan de Groesbeek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, paasbrood en passie-drank

Op 17 april organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 22e keer een seizoenen-concert. Dit concert zal nu voor de tweede keer plaats vinden in de Historische Kerk aan de Groes-beek in Groesbeek. Lidia koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor zowel ervaren als onervaren luisteraars van klassieke muziek. Het programma krijgt een thematische titel mee en bestaat uit drie mini concertjes van een half uur.
Deze lente is het thema: 'Uitkomen en Inleven'. Hierdoor wordt vreugdevol de nieuwe lente opgeroepen. In de pauzes kunt u genieten van paasbrood en passie-drank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer een nieuw en verrassend programma samen. Deze lente speelt het "Ardito Ensemble". Dit blaaskwintet heeft zich al vaker laten horen, met Anastasia Anufrieva: fluit, Lidia van der Vegt; hobo, Anton Willems: klarinet, Jeroen Duindam: fagot en Truus Litjens: hoorn.
Er zullen composities klinken van: Franz Danzi, Ludwig van Beethoven, Isaac Albeniz, Alexander Zemlinsky en Maurice Ravel. Aan de muur zijn er deze keer fotowerken te bezichtigen van Bert de Turck. Deze Beekse fotograaf, ook wel 'de schilder met de camera' genoemd, werkt impressionistisch. Zijn landschappen, binnenruimten en stillevens hebben vaak een melancholische toon en gaan over thema's als vergankelijkheid, verstilling en transformatie.
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur.
De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 12,50. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 7,50. Entree kinderen: € 2,50. (Entree kan ook in iedere pauze) Eventuele extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld. Locatie: Historische Kerk aan de Groesbeek, Kerkstraat 18 Groesbeek.
Met dank aan sponsor Notaris Kantoor Mostart & Timmermans. Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer informatie: www.lidiafrancis.nl.

Zondag 5 maart 2017

Kunstkring Wijchen in de Schakel 14 uur

'Ardito Ensemble'

Danzi, Beethoven, Albeniz, Zemlinsky, Ravel

28 januari / 19 februari 2017

Zaterdag 28 januari / 19 februari 2017, Zeist / Amsterdam

Kwintet 'Dwarl'
Sciarada Spagnuola - Jurriaan Andriessen
Quintett opus 26 - Arnold Schönberg

'Winter & Warmte' op Tweede Kerstdag 2016 vanaf 14.15 uur

Drie kleine Winterconcerten met Gedichten nu in de Historische Kerk aan de Groes-beek

Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, kerstbrood en warme wijn

Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 21e keer een seizoenconcert maar nu in de Historische Kerk aan de Groes-beek in Groesbeek. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel 'Winter & Warmte' heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer met bevriende musici een nieuw en verrassend programma samen. Deze winter nodigt zij, "Arpeggio Vento" uit samen met tenor Emiel Hoefnagel. Deze groep heeft zich al vaker laten horen en bestaat uit: Appelona Klarenbeek: fluit, Heleen Venekamp: harp en Lidia van der Vegt: hobo. Er zullen composities klinken van: Berlioz, Bizet, Debussy, Fauré, Ibert, Lauber, Kocsár, Militello, Monteverdi, Rubbra en Saint-Saëns.
Aan de muur is er kunst te bezichtigen van János Bittenbinder. De unieke kwaliteit in het werk van János betreft zijn bijzondere talent om licht en lichtwerking te grijpen. Zelf zegt hij daarover: "Schilderen is eigenlijk muziek maken met licht en kleur."
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van winterbloemen uit de vrije natuur.
De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 12,50. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 7,50. Entree kinderen: € 1,- (Entree kan ook in iedere pauze). Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.

Let op! De Lokatie is veranderd: Voorheen was dat het Witte Kerkje in Ubbergen, maar nu vindt het plaats in de Historische Kerk aan de Groes-beek, Kerkstraat 18, 6561CC Groesbeek (goede parkeergelegenheid bij de kerk en makkelijk toegankelijk).
Met dank aan sponsor 'Notaris Kantoor Mostart & Timmermans'. Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer informatie: www.lidiafrancis.nl.Zondag 16 oktober vanaf 14.15 uur

Drie kleine Herfst-Concerten met Gedichten en Kunst aan de muur.
Thema: "Verlaten, Verloren & Vervulling"
Het Witte Kerkje van Ubbergen.
(Thema was eerst Verlaten en is per ongeluk Verloren geworden. Dan maar alle drie ☺)


Dit wordt het 20e seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door hoboïste en initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om deze projectconcerten te verwezenlijken. De concerten hebben een thema. Deze herfst is het thema: "Verlaten, Verloren & Vervulling". De musici zijn sopraan en blokfluitiste; Alice Gort-Switynk, Lidia van der Vegt; hobo, Sarah Walder; viola da gamba en cello; Annika Stjernlöf; cello, Pauline Schenck; klavecimbel. Er klinkt muziek uit de Barokperiode en een vleugje muziek uit de 20e eeuw. Werken van o.a. Fr. Couperin, J.S. Bach, G.F. Händel, G.P. Telemann, Gordon Jacob, R. Vaughan Williams.
Aan de muur komen kunstwerken te hangen uit de grafiek-collectie "Druktoets", van een diep zwarte ets tot bontgekeurde houtdruk. Kunstenares en lijstenmaker Eleonore Polman zal iets vertellen over lithografieën (steendrukken) van Fred Koot en over haar bijzondere wijze van inlijsten. Harry Janssen laat het najaar kleuren met zijn mooie herfstbloem creaties. Irma Bogers en Henk Barendregt zullen de gedichten voordragen. De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur (programma per concert verschilt). Tussendoor kunnen mensen genieten van kruidkoek en warme chocoladedrank
Entree bij binnenkomst is € 10,-. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 5,- Entree kinderen: € 1,-. Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.
(Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen - Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com / lidiafrancis.nl.

Zondag 26 juni vanaf 14.15 uur

3 kleine zomerconcerten met gedichten en kunst aan de muur.
Thema: Zwier & Ommezwaai
Het Witte Kerkje van Ubbergen


Zondag 18 juni, 13.30 uur

zaterdag 18 juni 13.30 uur Koepelkerk in Arnhem
samen met Wim Roelfsema, orgel
organisatie Vrienden van het Naberorgel

maandag 16 mei 2016 om 15.00 uur

Pinkster-Concert

Arpeggio Vento: Appelona Klarenbeek; fluit, Lidia van der Vegt; hobo en Heleen Venekamp; harp, presenteren in samenwerking met tenor Emiel Hoefnagel een programma met verrassende klanken uit de klassieke en impressionistische periode: van zoete helderheid tot dromerige landschappen, van zoekende mystiek en tot opzwepend Spaans temperament.
Werken van Monteverdi, Hudson, Tenducci, Ibert, Vaughan Williams, Lemeland, Schoonenbeek en Militello.

Dit is het laatste concert van het seizoen in de serie concerten van Hotel Erica. Gelieve te reserveren. Lidia van der Vegt: lidiafrancis@yahoo.com of Hotel Erica Molenbosweg 17 6571 BA Berg en Dal, tel: 024-6843514
€ 15 inclusief culinaire versnapering
€  5 voor kinderen


Zondag 17 april in Hotel Erica

Lente Concert in Hotel Erica Berg en Dal
Poëtische muziek in romantische sferen,
gepassioneerde liefde
en melancholieke mijmeringen..


In de grote zaal van Hotel Erica vindt er op zondag 17 april om 15 uur een concert plaats georganiseerd door 'Francis Music Friends'. De voorafgaande concerten van deze nieuwe serie in Hotel Erica van januari en februari met het Ardito Ensemble en Quartetto Cantar d' Amore waren succesvol. Ook met dit aankomende concert zal het voor de toehoorder een interessante middag worden, door de gevarieerdheid in klanken afgewisseld met gezongen poëtische woorden. De musici van dit optreden zijn de mezzo-sopraan Maria João Carmo, (alt)violiste Anna Wiersum, (alt)hoboïste Lidia van der Vegt en pianist Rik Helmes.
Op het programma staan werken van bekende romantische componisten zoals Camille Saint- Saëns, Gabriel Fauré, Jules Massenet, Darius Milhaud en Roger Quilter, maar er zullen ook twee werken worden uitgevoerd van de minder bekende Amerikaanse componist Charles Loeffler (1861-1935), die het hoogtepunt van de middag zullen zijn. L'Etang (gedicht van Maurice Rollinat) voor hobo, altvool en piano en twee Poèms (gedichten van Charles Baudelaire en Paul Verlaine) voor zang, altviool en piano.
Binnenkomst vanaf 14.30 uur, aanvang concert 15 uur. Entree €15 incl. culinaire versnapering. Kinderen €5. Graag reserveren: lidiafrancis@yahoo.com of Hotel Erica: mailto:info@hotelerica.nl, Molenbosweg 17, 6571 BA Berg en Dal 024-6843514. Kijk ook op www.lidiafrancis.nl.Maandag 28 maart in het Witte Kerkje van Ubbergen

'Liefde & Verleiding op Tweede Paasdag' op Tweede Paasdag 2016
Drie kleine Paas-Lente-Concerten met Gedichten in het Witte Kerkje van Ubbergen
Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, paasbrood en passiedrank

Op 28 maart organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de achttiende keer een seizoencon- cert in het Witte Kerkje van Ubbergen. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel 'Liefde & Verleiding' heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek en poëzie de lente zullen oproepen.
Aan de muur zijn er zowel schilderijen als foto's te bezichtigen van kunstenares Ank van Rens. Zij werkt voornamelijk abstract. In haar kunst maakt ze met kleur en vorm zichtbaar wat anders verborgen blijft. Irma Bogers en Henk Barendregt verzorgen de voordracht van de gedichten en Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van lentebloemen uit de vrije natuur.
In de de pauzes kan men genieten van paasbrood en passie-vruchtendrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Voor de seizoenconcerten stelt Lidia van der Vegt elke keer een nieuw en verrassend ensem- ble samen. De musici van het aanstaande lenteconcert vormen het ensemble met de naam
'Cantar d' Amore', bestaande uit: Serena Jansen (mezzosopraan), Emiel Hoefnagel (tenor), Lidia van der Vegt (oboe d'amore), Pauline Schenck (klavecimbel). De naam 'Cantar d'Amore' is een toespeling op het grote aandeel liefdesduetten die, mèt hun theatrale presentatie, één van de hoogtepunten van dit ensemble vormen. Een andere specialiteit is het melodieuze en melancholische spel van de Oboe d'amore. Uit de (Italiaanse) vroeg Barok - denk bijvoorbeeld aan Claudio Monteverdi – maar ook een enkele keer uit modernere repertoire, stelt Cantar d'Amore een aansprekend en afwisselend programma samen dat boeit en ontroert. Op het programma van dit concert worden o.a. werken uitgevoerd van Monteverdi, Frescobaldi, Merula, Carissimi, Lambert, Cesti, A. Scarlatti, en Händel.
De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 10,-. Bezoekers voor het laatste concert beta- len € 5,- Entree kinderen: € 1,-. Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.
(Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38 6574 AD Ubbergen - Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com / Kijk ook op lidiafrancis.nlZaterdag 12 maart

Kunst in de Kamer Maastricht

Arpeggio Vento en Emiel Hoefnagel.

Zondag 14 februari 2016

Hotel Erica Berg en Dal


Zondag 21 februari 2016

15.00 uur Remonsstrantse kerk Oosterbeek

Ensemble Cantar d' Amore

Zondag 17 januari

15.00 uur Oud Avereest

Concert door het Ardito Ensemble met pianist Hans-Erik Dijkstra

Zondag 10 januari 2016 Hotel Erica Berg en Dal

Middagconcert (met culinair hapje) bestaande uit kamermuziek gespeeld in de grote zaal van Hotel Erica, uitgevoerd door 'Francis Music Friends'.
Vanaf 14.30 uur ontvangst, 15 uur aanvang concert.
Toegang: € 15 / kinderen € 5 inclusief culinair hapje.
Graag reserveren: info@hotelerica.nl of 024-6843514

Uitvoerenden: Het Ardito Ensemble met pianist Hans-Erik Dijkstra
Programma:
  W.A. Mozart - Quintett in Es KV 452
  M. Ravel - Ma Mere l'Oye
   pauze
  R. Delanoff - Noble Tafelmusik
  Fr. Poulenc - Sextet
Zaterdag 26 december in het Witte Kerkje van Ubbergen

'Ingetogen & Uitstralend' op Tweede Kerstdag 2015
Drie kleine Winterconcerten met Gedichten in het Witte Kerkje van Ubbergen
Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, kerstbrood en warme wijn

Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de zeventiende keer een seizoenconcert in het Witte Kerkje van Ubbergen. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel 'Ingetogen & Uitstralend' heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Voor de seizoenconcerten stelt Lidia van der Vegt elke keer een nieuw en verrassend ensemble samen. Deze winter nodigt Lidia, Oleg Lysenko uit, een bijzondere speler op de accordeon. Oleg Lysenko is geboren in de Oekraïne en woont nu 15 jaar in Nederland. Hij speelt prachtige klassieke werken, virtuoos en ontroerend. Er zullen composities klinken van; A. Vivaldi, J.S. Bach, D. Scarlatti, Fr. Chopin, E. Satie. Maar ook andere stijlen komen aan bod; prachtige walsen, muziek uit de film Amélie Poulain en muziek van de tango-componist Astor Piazolla.
Aan de muur is er kunst te bezichtigen van John Kranen. Zijn kunst bestrijkt twee gebieden: fantasieportretten en non-figuratieve landschappen. Al zijn werk wordt op klein formaat gemaakt en daarna op poster-formaat vergroot. John laat zich inspireren door de beroemde kunstenaar David Hockney, die met een i-pad de natuur intrekt, daarop tekent en het thuis uitvergroot. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van winterbloemen uit de vrije natuur.
De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 10,-. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 5,- Entree
kinderen: € 1,-. Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.
Entree bij binnenkomst is € 10,-. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 5,- Entree kinderen: € 1,-. Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.
(Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen - Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com Meer informatie: www.lidiafrancis.nl.Zondag 25 oktober in het Witte Kerkje van Ubbergen

Drie kleine Herfst-Concerten met Thema
Herfst: "Beladen & Bedaren" op zondag 25 oktober
In pauzes kruidkoek en warme chocoladedrank.

Dit wordt het 16e seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door hoboïste en initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om deze projectconcerten te verwezenlijken. De concerten hebben een thema.
Deze herfst is het thema: "Beladen en Bedaren". Er treedt een tienerkoor op die deel uit maken van "de Koorschool midden-Gelderland" o.l.v. Albert Wissink. Ze zingen o.a. herfstliederen en Scandinavisch-Baltische koormuziek. met werken van componisten: Bach, Brahms, Britten, Badings, Humperdinck en Wissink.
Verder zorgen Liesbeth Bos (cello) en Lidia (hobo) voor de instrumentale intermezzi. Aan de muur komen kunstwerken te hangen van Ina Scholten. Over haar werk: “Zij maakt voornamelijk lichtfiguratieve, zeer kleurrijke schilderijen. De laatste jaren is ze zich meer gaan toeleggen op grotere acrylschilderijen, waar mensen een hoofdrol spelen met thema's als communicatie, verbinding en reflectie.” Harry Janssen laat het najaar stralen met zijn mooie herfst-bloem creaties.
Irma Bogers en Henk Barendregt zullen de gedichten voordragen. De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt). Tussendoor kunnen mensen genieten van kruidkoek en warme chocoladedrank.
Entree bij binnenkomst is € 10,-. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 5,- Entree kinderen: € 1,-. Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.
(Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen - Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com / lidiafrancis.nl.

Zondag 18 oktober

Vanaf 14.30 uur ontvangst, 15 uur aanvang concert
Middagconcert (met culinair hapje) bestaande uit kamermuziek gespeeld in de grote zaal van Hotel Erica, uitgevoerd door 'Francis Music Friends'.

Uitvoerenden: "Arpeggio Vento": Appelona Klarenbeek (fluit), Lidia van der Vegt [lidiafrancis.nl] (hobo), Heleen Venekamp (harp), Emiel Hoefnagel (tenor).
Werken van Monteverdi, Tenducci, Cui, De Falla, Ibert, Debussy, Andriessen, Schoonenbeek en Militello.
Toegang: € 15 middagconcerten, inclusief culinair hapje,
Reserveren: info@hotelerica.nl of 024-6843514.

Zondag 5 juli 2015 in het Witte Kerkje van Ubbergen

'Sprankelend & Vergankelijk' op zondag 5 juli
Drie kleine Zomer-Concerten met Gedichten in het Witte Kerkje van Ubbergen
Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, cake met aardbeien en vruchtendrank

Op 5 juli organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de vijftiende keer een seizoenconcert in het Witte Kerkje van Ubbergen. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel ‘Sprankelend & Vergankelijk’ heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van schilderes Leen van Boldrik. In de de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer een nieuw en verrassend ensemble samen. Deze keer heeft Lidia het kamerkoor Elnoséqué uitgenodigd o.l.v. Onno van Ameijde.
Het koor zal een Engelstalig programma brengen met werken van Stanford, Finzi, Chatman, Vaughan Williams. Speciale gast is tenor Emiel Hoefnagel, die met Lidia de “Blake Songs” van Vaughen Williams zal gaan uitvoeren.
Het Nijmeegse kamerkoor Elnoséqué is opgericht in de zomer van 2004 en bestaat uit ongeveer twintig enthousiaste jonge koorzangers. Sinds mei 2010 staat het koor onder leiding van Onno van Ameijde. De naam 'Elnoséqué' is afkomstig uit het Spaans; 'el no sé qué' betekent letterlijk 'het ik weet niet wat'. De term werd in de 17e eeuw bedacht en gebruikt om aan te geven dat de schoonheid van een kunstwerk niet te beschrijven is. Dat geldt natuurlijk voor muziekstukken even goed als voor schilder- of beeldhouwwerken. Elnoséqué heeft in de afgelopen 10 jaar zeer afwisselende concerten gegeven, die alle perioden van de klassieke muziek vanaf 1500 beslaan. Het koor probeert in ieder concert weer een nieuwe uitdaging te vinden.
Over het proces van schilderen zegt Leen van Boldrik: 'De wereld om mij heen, welke onuitputtelijk is qua vorm, kleur en lichtbeleving vormen voor mij een soort aanleiding om aan het werk te gaan. Ik probeer een visuele ervaring om te zetten in een intuïtieve beleving, waarbij vorm, lijnvoering kleurcontrasten en de textuur de huid van het schilderij vormen. Aldoor word je gedwongen om keuzes te maken.'
Het schilderij gaat een eigen leven leiden. Het ontstaansproces is een constante wisselwerking tussen kijken, denken en doen.
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.
Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur.
De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 10,-. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 5,-
Entree kinderen: € 1,-. Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.
(Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen - Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com of info@elnoseque.nl.

2e Pasen 6 april 2015 in het Witte Kerkje van Ubbergen

'Vrees & Vrijheid' op Tweede Paasdag
Drie kleine Paas-Lente-Concerten met Gedichten in het Witte Kerkje van Ubbergen
Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, paasbrood en passiedrank

Op 6 april organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de viertiende keer een seizoenconcert in het Witte Kerkje van Ubbergen. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel 'Vrees & Vrijheid' heeft meegegeven (ook met het oog op zeventig jaar bevrijding) - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de lente zullen oproepen. Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenaar Frank Waaldijk. In de de pauzes kan men genieten van paasbrood en passievruchtendrank.
Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.
Voor de seizoenconcerten stelt Lidia van der Vegt elke keer een nieuw en verrassend ensemble samen. De musici van het aanstaande lenteconcert zijn: Maria João Carmo (mezzosopraan), Anna Wiersum (viool en altviool), Lidia van der Vegt (hobo en althobo) en Rik Helmes (piano). Er zullen werken klinken van L. van Beethoven, Fr. Schubert, J. Massenet, P. Ben Haim en D. Sjostakovitsj. De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.Maandag 30 maart 2015 'Muziek in de pauze'

Lunchpauze-concert
Wanneer, waar en hoe laat?

In serie van 'Muziek in de pauze' is het concert van 12:45 - 13:15 uur in de aula van de Radboud Universiteit aan de Comeniuslaan 2. De concerten zijn voor iedereen en gratis toegankelijk.
Werken van Gordon Jacob en Robert Delanoff
Dit concert wordt verzorgd door Nicole Schmaloer (fluit en piccolo), Lidia van der Vegt (hobo) en Hans-Erik Dijkstra (piano).

Programma:

Gordon Jacob (1895-1984)
Trio for flute, oboe and piano
 • Allegro
 • Adagio
 • Allegro
 • Allegro molto
Robert Delanoff (1942)
Noble Tafelmusik voor fluit/piccolo, hobo en piano
 • Ouverture
 • Intermezzo
 • FinaleVrijdag 26 december 2014 in het Witte Kerkje van Ubbergen

'Inzicht & Uitzicht' op Tweede Kerstdag
Drie kleine Winterconcerten met Gedichten in het Witte Kerkje van Ubbergen
Klassieke muziek & gedichten, kunst aan de muur, bloem-creaties, kerstbrood en warme wijn

Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt voor de dertiende keer een seizoenconcert in het Witte Kerkje van Ubbergen. Het programma - dat Lidia deze keer de thematische titel 'Inzicht & Uitzicht' heeft meegegeven - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de de pauzes genieten van Glühwein en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenconcerten stelt Lidia van der Vegt elke keer een nieuw en verrassend ensemble samen. De musici van het aanstaande winterconcert zijn: Sara Di Marco (sopraan), Pauline Schenck (klavecimbel), Wim Roelfsema (kist-orgel) en Lidia van der Vegt (hobo) met o.a. werken van J.S. Bach, W.A. Mozart, R. Vaughan Williams, G. Holst, I. Stravinsky.
De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt.

Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenares Madeleine Jansen. Zij is gefascineerd door ritme, geometrie en herhaling en laat dit zien in haar winterlandschappen en mooie patronen van kerkinterieurs. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van winterbloemen uit de vrije natuur. Doordat de muren van het van oorsprong dertiende-eeuwse kerkje zijn opgeknapt wordt het een mooi feestelijk geheel.

De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 10,-. Bezoekers voor het laatste concert betalen € 5,-

Entree kinderen: € 1,-. Een extra bijdrage in de kosten van de seizoensconcerten wordt erg op prijs gesteld.
(Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38 6574 AD Ubbergen - Reserveren is mogelijk en in verband met de verwachte toeloop aan te raden. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.comZondag 30 november 2014

Concert Heilig landstichting 12.30 uur
Mgr. Suyslaan 4


Emiel Hoefnagel tenor, Lidia van der Vegt hobo en Heleen Venekamp harp.
Met werken van o.a. Cl. Monteverdi, Fr. Schubert, L. Spohr, Cl. Debussy, A. Lemeland, B. Andrès

Vrijdag 28 november 2014

Optreden voor tentoonstelling Summerart Witte Kerkje Ubbergen vanaf 19.30 uur samen met harpiste Heleen Venekamp

Op het programma o.a. Ch. Koechlin, E. Satie, L. Einaudi, B. Andrès en Cl. Debussy

- Stillevens van Paul van Ernich
- Textielsieraden met edelstenen van Frans Beelen
- Mondgeblazen glasobjecten van Paul Spannenberg
- Antiek gedekte tafelsZondag 5 oktober in het Witte Kerkje van Ubbergen

zondag 5 oktober in het Witte Kerkje van Ubbergen
3 Kleine Herfst-Concerten & Gedichten met thema Herfst:
"Speling & Spanning"
In de pauzes kruidkoek en warme chocoladedrank.


Dit wordt het 12e seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om deze projectconcerten te verwezenlijken.
De concerten hebben een thema. Deze herfst is het thema: "Speling & Spanning".
De musici zijn de pianist Hans Erik Dijkstra, de fluitiste Nicole Schmaloer en Lidia van der Vegt, hobo.
Er staan drie bijzondere componisten op het programma: speelse muziek van Gordon Jacob, een uitbundig werk van Robert Delanoff en boeiende klanken in een aantal stukken van Francis Poulenc.
Aan de muur komen schilderijen te hangen van Kerstin Menge. In 2013 studeerde zij cum laude af aan een Belgische kunstacademie. "Schilderen, ontwerpen, construeren ... voor mij manieren om te verkennen en grenzen te verleggen. Niet gehinderd door de gedachte om me met een enkel thema bezig te moeten houden, ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen en blijf ik experimenteren, zowel met materialen alsook met stijlen."
Zoals gebruikelijk zal Harry Janssen weer zorgen voor mooie herfst-bloem creaties.
Voordracht van de gedichten; Irma Bogers en Henk Barendregt.
Over de musici: Hans-Erik Dijkstra volgde zijn muzikale opleiding aan het Twents Conservatorium te Enschede en aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht waar hij piano en compositie studeerde. Tijdens zijn studie maakte hij als begeleider van koren en ensembles vele buitenlandse reizen en gaf hij met neme als begeleider van zangers en instrumentalisten vele concerten. Vanaf 1995 werkte Hans-Erik als freelance begeleider voor de conservatoria van Enschede, Rotterdam en Utrecht en werd hij aangesteld als co-repetitor aan het Kon. Conservatorium te Den Haag. Hij is vaste begeleider van het Nijmeegs Mannenkoor, Rijnstad Vocaal Theater te Arnhem, het Hengelo’s Mannenkoor en Operettekoor “Die Fledermaus” te Arnhem. Naast deze vaste werkzaamheden treedt Hans-Erik ook regelmatig op als solist bij orkesten en als kamermuziekspeler.
Nicole Schmaloer studeerde dwarsfluit aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem, Faculteit Muziek bij Rien de Reede en Thies Roorda. In 1995 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus. Haar belangstelling gaat uit naar het spelen in kleinere ensembles. Vooral het 'kleuren' naar de overige instrumenten geeft diepgang aan zowel de muziek als aan het fluitspel. Daarnaast werkt zij met Duo Kwartet aan theatervoorstelling op scholen. Verder heeft zij een privé lespraktijk in Deventer. "De muzikale ervaringen die de leerlingen opdoen tijdens hun fluitopleiding bevestigen voor mij keer op keer dat muziek een onmisbaar onderdeel is van mijn leven." Lidia van der Vegt studeerde hobo aan het Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde ze masterclasses in het buitenland bij Lajos Lencsés en Hansjörg Schellenberger. Vanaf 2001 specialiseerde ze zich daarnaast op de althobo bij Miriam Hannecart. Sinds kort bespeelt ze ook de oboe d'amore en wil ze dit bijzondere instrument meer in het voetlicht laten treden. Lidia treedt regelmatig op, zowel solistisch als met diverse ensembles.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur.

(programma per concert verschilt) Tussendoor kunnen mensen genieten van kruidkoek en warme chocoladedrank. (Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)

Entree: € 10 bij binnenkomst om 14 uur en 15 uur, € 5 bij binnenkomst laatste concert 16 uur, kinderen € 1 (extra vrijwillige bijdrage is nog steeds welkom :)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38 Ubbergen
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com, www.lidiafrancis.nl.

Zondag 21 september 2014

Optreden Quartetto Cantar d'amoreNijmeegs geliefde kunstenares wordt 75 jaar waarvan zij bijna een halve eeuw met passie het kunstenaarsvak uitoefent.
Reden voor een prachtige jubileumtentoonstelling met veel nieuw werk in de Noorder- en Zuiderkapel van de Stevenskerk. De olieverf schilderijen van Gerry Dobbelaer kenmerken zich door de uitgesproken stijl die zij zich eigen heeft gemaakt: magisch realisme met een vleugje Jugendstil.
De feestelijke opening is op zondag 21 september om 15.00 uur.

Quartetto Cantar d' amore met een mooi kort programma over de liefde uit de vroege Barok periode.
Serena Jansen, mezzosopraan, Emiel Hoefnagel, tenor, Lidia van der Vegt, oboe d'amore en Pauline Schenk, virginaal.zondag 29 juni in het Witte Kerkje van Ubbergen

zondag 29 juni in het Witte Kerkje van Ubbergen
3 Kleine Zomer-Concerten & Gedichten met thema Zomer:
"Luchtigheid & Beleving"
In de pauzes cake met aardbeien en vruchtendrank


Dit wordt het 11e seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om deze projectconcerten te verwezenlijken.
De concerten hebben een thema. Deze zomer is het thema: "Luchtigheid & Beleving".
Het wordt een speciaal afwisselend concert met diverse muziekstijlen.
De musici zijn: Rik Cornelissen; accordeon, Inja Botden; cello, Lidia van der Vegt; hobo.
Werken van o.a. G.F. Händel, Béla Bartók, Erik Satie, Miles Davis, Astor Piazzolla, Michel Camilo, Bert van den Brink, Ramon Valle en Luis Bacalov.

Aan de muur komen schilderijen te hangen van Marijke Kremers.
In haar werk laat ze zich inspireren door licht en ruimte. Vooral het wateroppervlak met spiegelingen en reflecties fascineren. Marijke: "Ik houd van het stille proces van het schilderen waarin ik al doende, mijmerend en aftastend mijn vorm ontdek. Schilderen is een voortdurende ontmoeting met mezelf, een woordloos communiceren met vorm, kleur en lijn. Tegelijkertijd is ieder schilderij ook eenuitdaging, alsof ik een droom probeer te vangen in een helder en tastbaar beeld."
Zoals gebruikelijk zal Harry Janssen weer zorgen voor mooie zomer-bloem creaties.
Voordracht van de gedichten; Irma Bogers en Henk Barendregt.
Over de musici: Inja Botden studeerden cello en viola da gamba aan het Arnhems Conservatorium en speelde vele jaren bij het Gelders- en Brabants Orkest. Vanaf 1995 specialiseerde zij zich op de barokcello en de violoncello piccolo. Met kamermuziekensembles zoals "les Tempéraments baroque" uit Frankrijk en The Flanders Baroque Consort uit België gaf zij concerten in Europa. Ze is een veel gevraagd continuo-speelster en de solocelliste van Concerto Barocco. Rik Cornelissen studeerde Klassieke Muziek en Argentijnse Tango aan het Rotterdams Conservatorium, Master Jazz aan het Artez conservatorium in Arnhem en een specialisatie in solospel aan de Scuola Superiore di Fisarmonica (Italië). Hij speelt in uiteenlopende bezettingen, heeft dit jaar zijn debuut-CD als solist uitgebracht en is als hoofdvakdocent verbonden aan het Artez conservatorium en aan de Academie Muzikaal Talent te Utrecht. Lidia van der Vegt studeerde hobo aan het Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde ze masterclasses in het buitenland bij Lajos Lencsés en Hansjörg Schellenberger. Vanaf 2001 specialiseerde ze zich daarnaast op de althobo bij Miriam Hannecart. Sinds kort bespeelt ze ook de oboe d'amore en wil ze dit bijzondere instrument meer in het voetlicht laten treden. Lidia treedt regelmatig op, zowel solistisch als met diverse ensembles.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt) Tussendoor kunnen mensen genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank (Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht).
Entree: € 10 bij binnenkomst om 14 uur en 15 uur, € 5 bij binnenkomst laatste concert 16 uur, kinderen € 1 (extra vrijwillige bijdrage is nog steeds welkom :)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38 Ubbergen
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com, www.lidiafrancis.nl.


2e Pasen 21 april in het Witte Kerkje van Ubbergen

2e Pasen 21 april in het Witte Kerkje van Ubbergen
3 Kleine Paas-Lente-Concerten & Gedichten met thema Lente: "Prilheid & Pronken"
In de pauzes Paasbrood en Passie-drank


Dit wordt het 10e seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om deze projectconcerten te verwezenlijken.

De concerten hebben een thema. Deze lente is het thema: "Prilheid en Pronken". De musici zijn van het 'Trio Arpeggio Vento': Appelona Klarenbeek, fluit, Lidia van der Vegt, hobo en Heleen Venekamp, harp. Het trio wordt aangevuld met de mooie stem van tenor Emiel Hoefnagel. Werken van o.a. Hammerschmith, Telemann, Hudson, Cui, Ibert, Françaix, Militello, Schoonenbeek.

Aan de muur komen schilderijen te hangen van Loes Oosterveen. Zij woont en werkt in Cuijk. Haar werk past prima bij het thema van de lente. Loes haalt haar inspiratie vooral uit de natuur. "Elk jaar weer opnieuw verbaas ik me dat na zo'n grauwe winter de kleuren weer uit de grond spatten. Wat een feest om dat mee te maken. Eigenlijk beoog ik dat ook met mij schilderijen: een lust voor het oog te zijn." Loes werkt meestal met acryl op canvas. Daarbij hanteert ze verschillende technieken, waardoor haar schilderijen heel divers zijn. Zoals gebruikelijk zal Harry Janssen weer zorgen voor mooie lente-bloem creaties. Voordracht van de gedichten; Irma Bogers en Henk Barendregt.
Over Het Trio Arpeggio Vento (2012): De drie spelers kennen elkaar van de Muziekschool "De Muze" uit Veenendaal en besloten dat het samenspelen in deze bezetting zeer harmonisch, klankrijk en plezierig is. Naast een aantal succesvolle optredens zoeken ze naar nieuw repertoire en brengen diverse stijlen ten gehore. Naast toegankelijke muziek klinkt er ook modernere muziek. Het oor van de luisteraar wordt hierdoor op een verfijnde manier gevoed.
Emiel Hoefnagel studeerde af als logopedist en zanger. Naast zijn werkzaamheden als logopedist zingt hij als solist bij diverse (kamer) koren. Emiel is een veelzijdig zanger en ook thuis in het operette- en musical genre.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt)
Tussendoor kunnen mensen genieten van Passie-drank en Paasbrood. (Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Entree: € 10, (bij binnenkomst) alleen laatste concert € 5, kinderen € 1. (extra vrijwillige bijdrage is nog steeds welkom :)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38 Ubbergen
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com, www.lidiafrancis.nl.
(herhaling van de concerten in de Bagijnenkerk te Grave zondag 25 mei)
2e zondag 23 februari 2014
vanaf 14.00 uur

3 kleine Winter-Concerten met gedichten en kunst aan de muur zondag 23 februari 2014 vanaf 14.15 uur Bagijnenkerk Grave

Concerten & Gedichten met thema Winter: "Verwachting en Verwondering" Aan de muur, kunstwerken van Truus Nauta In de pauzes eigengemaakte lekkernijen en warme drank

Een nieuw concept voor deze kerk in Grave: Er worden 4 seizoenen concerten georganiseerd door Lidia van der Vegt in samenwerking met de Bagijenkerk van Grave. In haar eigen regio zijn de seizoenen-concerten een succes. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en inspireren met voldoende materiaal om dit doorgaande project te verwezenlijken.
De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. De programma's zijn verschillend per concert. In de pauze kan men genieten van eigengemaakte lekkernijen en warme drank.
De concerten hebben steeds een thema. Deze winter is het thema: "Verwachting en Verwondering". De musici zijn Michael Benedik: gitaar, Frederik Geene: viool en Lidia van der Vegt: oboe d'amore. Er worden werken gespeeld van H. Purcell, J.S. Bach, A. Vivaldi, W.A. Mozart, M. de Falla, H. Villa-Lobos. Voordracht van de gedichten: Irma Bogers en Henk Barendregt.
De kunstwerken aan de muur zijn van Truus Nauta-Radstake, zij maakt landschappen in textiel en in de pauzes krijgt u de gelegenheid haar werk te zien. De inspiratie vond zij o.a. bij de zee, het rivieren gebied en het bijzondere landschap van de Ooijpolder bij Nijmegen, waar zij al 40 jaar woont. De techniek, om deze indrukken in textiel te vertalen, is boeiend en uniek. Het resultaat is een verzameling prachtige landschappen: de zee, de polder, een bloeiende dijk, glanzend grasland, akkers, weilanden, verte... [www.truusnauta.nl]
Frederik Geene studeerde viool en altviool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn studie in Aaken. Hij speelde mee in verschillende orkesten o.a. In Nederlandse Theaterorkesten. Al enige tijd is hij viool en altviool docent op muziekscholen rond Kleve en in de stad Moers. In Kleve leidt hij een muziekschoolorkest.
Michael Bendik is een Duitse gitarist en raakte al op 12 jarige leeftijd in de ban van de Spaanse gitaarmuziek. Na zijn klassieke opleiding in Nederland en Duitsland hield hij zich intensief bezig met de flamenco-muziek. In 2010 arrangeerde hij het beroemde gitaarconcert 'Aranjuez' en bracht het succesvol ten uitvoer met het Matan-gi-kwartet en de bekende contrabassist Hans Roelofsen. Momenteel is hij bezig een solo-CD te maken.
Lidia van der Vegt studeerde hobo aan het Conservatorium in Den Haag. Daarna volgde ze masterclasses in het buitenland bij Lajos Lencsés en Hansjörg Schellenberger. Vanaf 2001 specialiseerde ze zich daarnaast op de althobo bij Miriam Hannecart. Sinds kort bespeelt ze ook de oboe d'amore en wil ze dit bijzondere instrument meer in het voetlicht laten treden. Lidia treedt regelmatig op, zowel solistisch als met diverse ensembles, waaronder het Ardito Ensemble. Vanaf 2011 vormt ze een duo met organist Wim Roelfsema.

Entree: € 10 voor alle concerten, (komt u alleen één concert is het ook € 10), laatste concert € 5, kinderen € 1
Bagijenkerk in Grave, Bagijenstraat 1 5361 EM Grave
Wenselijk te reserveren. Meer informatie Stichting Vrienden van de Bagijnenkerk, Léon Kamps,
kampsvandongen@home.nl tel: 0486-471413


2e Kerst 26 december 2013
vanaf 14.00 uur

2e Kerst 26 december 2013 in het Witte Kerkje van Ubbergen
3 Kleine Kerst-Winter-Concerten & Gedichten met thema Winter: "Verwachting en Verwondering"
In de pauzes kerstbrood en warme wijn.


Dit wordt het 9e seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om dit project te verwezenlijken.

De concerten hebben een thema. Deze winter is het thema: “Verwachting en Verwondering”. De musici zijn Michael Benedik; gitaar, Frederik Geene; viool en Lidia van der Vegt; oboe d’amore.
Werken van o.a. H. Purcell , J.S. Bach, A. Vivaldi, W.A. Mozart, N. Paganini, M. de Falla, H. Villa-Lobos.
Aan de muur komen prachtige kunstwerken te hangen van Truus Nauta (landschappen in textiel) en Ila Beurskens (collage mozaïek beeldjes). Harry Janssen zorgt weer voor de sfeervolle winter-bloem creaties.
Voordracht van de gedichten; Irma Bogers en Henk Barendregt.
Over de musici: Frederik Geene studeerde viool en altviool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn studie in Aaken. Hij speelde mee in verschillende orkesten o.a. in Nederlandse Theaterorkesten. Al enige tijd is hij viool en altviool docent op muziekscholen rond Kleve en in de stad Moers. In Kleve leidt hij een muziekschoolorkest.
Michael Bendik is een Duitse gitarist en raakte al op 12-jarige leeftijd in de ban van de Spaanse gitaarmuziek. Na zijn klassieke opleiding in Nederland en Duitsland hield hij zich intensief bezig met de flamenco-muziek. In 2010 arrangeerde hij het beroemde gitaarconcert 'Aranjuez' en bracht het succesvol ten uitvoer met het Matangi-kwartet en de bekende contrabassist Hans Roelofsen. Momenteel is hij bezig een solo-CD te maken.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt).
Tussendoor kunnen mensen genieten van warme wijn en kerstbrood.
(Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Entree: € 10, laatste concert € 5, kinderen € 1.
(extra vrijwillige bijdrage is nog steeds welkom)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38 Ubbergen
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com, www.lidiafrancis.nl.


Zondag 1 december 2013

Concertgebouw De Vereeniging (Kleine Zaal) 14.15 uur
Concert door het Ardito Ensemble


Ardito betekent 'koen en krachtig'. Een treffende naam dus voor het gelijknamige blaaskwintet, dat bij zijn debuutconcert door de pers omschreven werd met "Felle speeldrift bij het Ardito Ensemble". Het Ardito Ensemble bestaat sinds 1995 en vertolkt zowel klassiek en romantisch, alsook hedendaags repertoire. In De Vereeniging brengt het vijftal onder meer een werk van de Noorse componist Kvandal, waarbij sfeervolle foto's van Noorse landschappen worden geprojecteerd.

Dwarsfluit: Nicole Schmaloer; hobo: Lidia van der Vegt; hoorn: Truus Litjens; klarinet: Anton Willems; fagot: Jeroen Duindam Danzi (blaaskwintet); Beethoven (blaaskwintet in Es op. 4); Ravel (delen uit Ma Mère l'Oye); Kvandal (blaaskwintet op. 34)


Zondag 27 oktober 2013
vanaf 14.00 uur

Zondag 27 oktober 2013 in het Witte Kerkje van Ubbergen
3 Kleine Herfstconcerten & Gedichten met thema Herfst: "Onstuimigheid en Verstilling"
In de pauzes kruidkoek en warme chocoladedrank.


Dit wordt het 8e seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij wil poëzie koppelen aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om dit project te verwezenlijken.

De concerten hebben een thema. Deze herfst is het thema: "Onstuimigheid en Verstilling". Voor het eerst in deze concertserie wordt er gebruik gemaakt van een piano. De bekende pianiste Jet Röling speelt een prachtig werk van de Tsjechische componist Leoš Janácek en samen met de jonge Chinese pianiste Gan Sun zullen ze een aantal vierhandige werken spelen van Francis Poulenc en Georges Bizet.
Lidia van der Vegt speelt samen met Gan Sun o.a. werken van Francis Poulenc, Trevor Wilson en Manuel de Falla.
Juke Hudig exposeert een aantal van haar prachtige pastels (www.jukehudig.nl), en Harry Janssen zorgt voor de sierlijke herfst-bloem creaties. Jet Röling studeerde piano aan het Amsterdams conservatorium bij Jan Odé en Nelly Wagenaar.
Door het verkrijgen van de Jacques Vonk prijs kon ze haar talent verder op internationaal niveau brengen door in Zwitserland te studeren bij Erwin Laszlo en in Londen bij Louis Kentner. In 1967 behaalde ze de "Prix Excellance". Daarna kreeg ze nog de Elizabeth Evers prijs en de tweejarige prijs van de Maatschappij voor de Toonkunst. Er zijn een aantal CD's die ze heeft gemaakt.
Gan Sun studeerde piano aan het conservatorium van Xi'an en daarna vervolgde ze haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ) bij Frank Peters waar zij vorig jaar haar diploma behaalde. Zij nam deel aan verschillende masterclasses, bij Willem Brons, Fred Oldenburg en Michail Markov. Ze was o.a. te horen in het Festival Biënnale Gelderland met Reinbert de Leeuw en met Introdans maakte zij een tournee door Nederland, met het ballet 'Les Noces' van Igor Sravinsky.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt) Tussendoor kunnen mensen genieten van warme chocoladedrank en kruidkoek. (Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Entree: 10 euro *(voor alle concerten), kinderen 1 euro. (extra vrijwillige bijdrage is nog steeds welkom) * (In verband met de huur van de piano is de toegangsprijs deze keer hoger.)
Witte Kerkje, Rijksstraatweg 38 Ubbergen
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com, www.lidiafrancis.nl.


Zondag 13 oktober 2013

KLEUR-rijk KLANK-beeld
Waalse Kerk, Gasthuisstraat 1, 6811 DZ
Concert samen met Pauline Schenck, klavecimbel


Lidia van der Vegt en Pauline Schenck presenteren een afwisselend programma met muziek uit de 16e, 17e, 18e en 20e eeuw. U hoort werken van William Byrd, Louis en François Couperin, Benedetto Marcello, J.S. Bach, Benjamin Britten, Gordon Jacob, György Ranki en Enjott Schneider. Er klinken klokken uit het klavecimbel, duivelse tonen uit de hobo, zoete klanken van de oboe d'amore. Ook humor, triestheid en verleiding zullen worden uitgebeeld in muziek, gedicht en beeld in de 6 metamorfoses voor hobosolo van Benjamin Britten.

(Tegelijk met het concert zijn er tekeningen en schilderijen aan de muur te zien van Lidia van der Vegt).
Zondag 25 augustus 2013
15.00 uur

Sprookje "Josa en de Toverhobo"
Walburgisbasiliek te Arnhem
door Kitty van Belkom, vertelster en Lidia v.d. Vegt hobo
Dinsdag 25 juni 2013
16.00 uur

Besloten concert Nias in Wassenaar
Door het Ardito Ensemble.
Werken van Albeniz en Ravel.
Zondag 23 juni 2013
14.00 uur

Groene concerten in Huize Wylerberg, Rijksstraatweg 178, Beek Ubbergen
Thema 'muzikale landschappen'
"Trio Arpeggio Vento" bestaande uit Appelona Klarenbeek: fluit, Lidia v.d. Vegt: (alt)hobo en d'amore, Heleen Venekamp: harp
Werken van o.a. Schoonenbeek, Andriessen, Sigtenhorst Meyer, Cui en Ibert
Zondag 16 juni 2013
vanaf 14.00 uur

Zondag 16 juni 2013 in het Witte Kerkje van Ubbergen
3 Kleine Zomer-concerten & Gedichten met thema Zomer: "Zoetheid & Wanhoop"
in de pauzes cake met aardbeien en vruchtendrank


Dit wordt alweer het zevende seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om dit project te verwezenlijken.
De concerten hebben een thema. Deze Zomer is het thema "Zoetheid en Wanhoop". De musici zijn deze keer zangeres Serena Jansen en zanger Emiel Hoefnagel, Regina Albanez: Theorbe en Lidia van der Vegt: oboe d'amore. Er wordt muziek uitgevoerd van componisten uit de Renaissance zoals Claudio Moteverdi, Tarquino Merula en Giulio Caccini. De liederen die gezogen worden zijn van een heerlijke zoete liefde maar anderen zijn weer bitter, wanhopig en wrang. Aan de muur komen werken te hangen van tekenkunstenaar Benard Verhoeven. De Zomer-bloem-creaties worden wederom gemaakt door Harry Janssen.
Serena Jansen studeerde Cum Laude af aan het Kon. Conservatorium van Den Haag en treedt regelmatig op als soliste in oratoria, concerten en kleine operaproducties. Ook zingt ze Italiaanse volksliedjes met haar groep "Serenatella". Verder is ze koordirigente en zangdocente. Emiel Hoefnagel studeerde af als logopedist en zanger. Naast zijn werkzaamheden als logopedist zingt hij als solist bij diverse (kamer) koren. Emiel is een veelzijdig zanger en ook thuis in het operette- en musical genre. Regina Albanez wordt erkend als de meest dynamische en fantasierijke uitvoerder van de luit, theorbe en barokgitaar. In haar geboorteland Brazilië studeerde ze klassiek gitaar, compositie en cello. Ze kwam naar Nederland om luit, theorbe en barokgitaar te studeren en is uitgegroeid tot één van de meest actieve specialisten in Nederland op het gebied van Oude muziek.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt)
Tussendoor kunnen mensen genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. (Eerste binnenkomst vanaf 14 uur en dan graag voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje: Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen Entree: € 5 euro, kinderen € 1 euro (voor alle concerten) (extra vrijwillige bijdrage is zeer welkom)
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com, www.lidiafrancis.nl.


Zondag 9 juni 2013
15.00 uur

Hoog geëerd publiek, komt dat horen, komt dat zien: Circus Ballet 'Trapeze', opus 39 van Serge Prokofiev (muziek en beeld)

Bijzonder concert zondag 9 juni, 15 uur
locatie: "Antiquariaat Supplement" van Randwijckweg 2 (voormalig Mooi Nederland), Beek Ubbergen

Prokofiev's circus ballet opus 39 is voor een speciale kwintet-bezetting geschreven: hobo, klarinet, viool, altviool en contrabas, in opdracht van Boris Romanov, directeur van een rondtrekkende balletgroep. Prokofiev schreef het stuk in 1924 en de choreografie beeldde een verhaal uit over het circusleven. Het stuk kreeg de titel 'Trapeze'. Later werd opus 39 een zelfstandig concertstuk, dat helaas niet zo vaak uitgevoerd wordt. Vergelijkbaar met dit werk is het bekendere "Histoire du Soldat" van Igor Stravinsky, dat ook in kleine bezetting werd geschreven om kosten te besparen. In deze uitvoering van Trapeze worden naast de muziek ook schilderijen geprojecteerd van Lidia van der Vegt, die zich liet inspireren door deze compositie.
Verder worden er nog solo's en duo's gespeeld. Een solo voor altviool, ook van Prokofiev, een duo voor viool en klarinet van Matheson, een duo voor viool en contrabas van Glière en Britten's 'Metamorfoses naar Ovidius' voor hobo-solo, in beeld en ook in woord gebracht door Lidia van der Vegt.

De musici zijn Anna Wiersum: viool, Kees Hilhorst: altviool, Henk Bos: contrabas, Lidia van der Vegt: hobo en Tui Clark: klarinet. Voordracht: Kitty van Belkom.

De toegang bedraagt € 8, kinderen € 5, incl. koffie/thee/limonade. Informatie: lidiafrancis@yahoo.com, www.lidiafrancis.nl, www.supplementboek.nl.
Met dank aan Eugène Jeurissen van het Antiquariaat Supplement.


Vrijdag 31 mei 2013
20.00 uur

Slotconcert Lathumse avonden in de kerk van Lathum, Kerkstraat 8.
Lidia v.d. Vegt, hobo, Kees Hilhorst, viool, Anna Wiersum, altviool, Liesbeth Bos, cello, Henk Bos, contrabas.
Werken van Mozart, Schubert, Rossini en Britten.
Maandag 27 mei 2013
12.45 - 13.15 uur

Muziek in de Pauze, Radboud Universiteit Aula, Comeniuslaan 2, Nijmegen.
Lidia v.d. Vegt, hobo/althobo, Gan Sun, piano.
Werken van Francis Poulenc, Alain Margoni en Trevor Wilson.
Zondag 26 mei 2013
12.00 - 13.00 uur

Concert Piet Gerrits huis Heiligelandstichting.
Guido Jansen, viool, Hugo Doesburg, cello, Lidia v.d. Vegt, hobo, Pauline Schenck, klavecimbel.
Werken van Bach, Telemann, Glière en Koechlin.
* Paas/Lente Concerten en gedichten met thema: 'Broosheid en Belofte'

In het kader van de 4 seizoenen-concerten:

Dit wordt alweer het zesde seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om dit project te verwezenlijken.

De concerten hebben een thema. Deze lente is het thema "Broosheid en Belofte". De musici die optreden zijn Guido Jansen: viool, Hugo Doesburg : cello, Pauline Schenck: klavecimbel en Lidia van der Vegt: hobo.
Er wordt muziek gespeeld van bekende componisten zoals J.S. Bach, G.P. Telemann, maar ook een paar verrassende werken van de Duits/Russische componist Reinhold Glière (1875-1956), de Engelse componist Gordon Jacob (1895-1984) en een vrijwel onbekende Italiaanse componist Giorgio Colarizi (1912-1999).
De gedichten worden voorgedragen door Pauline Schenck en Henk Barendregt. Aan de muur komen werken te hangen van de Nijmeegse kunstenares en natuurgeneeskundige Lineke Schoemaker.
De lentebloem-creaties worden wederom gemaakt door Harry Janssen.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt)
Tussendoor kunnen mensen genieten van o.a. paasbrood en passiedrank. (Eerste binnenkomst vanaf 14 uur en dan graag voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Witte Kerkje: Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen
Entree: 5 euro, kinderen 1 euro (voor alle concerten)
(extra vrijwillige bijdrage is zeer welkom)
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com
* Winter/Kerstconcerten en gedichten met thema: Vrede & Verbeelding

In het kader van de 4 seizoenen-concerten:

- 2e Kerstdag 26 december in het Witte Kerkje van Ubbergen (vanaf 14 uur) in de pauzes kerstbrood en warme wijn.
- zondag 6 januari als Nieuwjaarsconcert in Waalse Kerk te Arnhem (vanaf 14 uur) in de pauzes een nieuwjaarsborrel en 2013-hapjes.

Dit wordt het vijfde seizoenen-concert dat georganiseerd wordt in het Witte Kerkje van Ubbergen door initiatiefneemster Lidia van der Vegt. Zij koppelt poëzie aan klassieke muziekstukken, waardoor beide kunstvormen elkaar aanvullen en zo op hun plaats vallen voor ervaren en onervaren luisteraars van klassieke muziek. Door het jaar heen zijn de vier seizoenen als uitgangspunt gekozen en vormen genoeg materiaal om dit project te verwezenlijken.

De concerten hebben een thema. Deze winter en met Kerst is het thema "Vrede en Verbeelding". Het Ardito Ensemble gaat voor u optreden met een prachtig programma waarin sprookjesachtige muziek, pastorale composities en Spaanse vurige klanken elkaar afwisselen. De gedichten worden voorgedragen door Maria Bartels en Henk Barendregt. Aan de muur komen werken te hangen van de Nijmeegse Russische kunstenaar Vasily Tryndyk. De Kerst-winter-bloem- creaties worden wederom gemaakt door Harry Janssen.

Het blaaskwintet "Het Ardito Ensemble" van professionele musici brengt sinds de oprichting (1995) een gevarieerd concertprogramma. Ze maakten hun debuut samen met pianist Frank Peters, een concert in het Paleis Het Loo, waar het Ardito Ensemble gelijk haar naam kon bevestigen, dat beschreven werd in de pers met "Felle speeldrift bij het Ardito Ensemble". Ardito is de muzikale aanduiding voor "Koen en Krachtig". Zo hadden ze bij een vorig project succes met de Amerikaanse componist Stanley Friedman, een op muziek gezet sprookje "de Bremer Stadsmuzikanten" en verteller. De groep geeft een bescheiden aantal concerten voor series in kleine zalen, kerken en kastelen. Ze traden op met een vorige project in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met een verrassend werk van de Nederlandse componist Luctor Ponse en Mládí van Leoš Janácek. De vijf spelers Nicole Schmaloer: fluit, Lidia van der Vegt: hobo, Anton Willems: klarinet, Jeroen Duindam: fagot en Truus Litjens, hoorn, laten hun eigen karakter horen, maar smelten ook gemakkelijk samen tot een homogeen geheel. Van verschillende critici kreeg het Ardito Ensemble complimenten te horen over de warme samenklank van het ensemble.

De concerten beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt)
Tussendoor kunnen mensen genieten van warme wijn en kerstbrood. (Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Het Witte kerkje, Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen
Entree: 5 euro (voor alle concerten, kinderen 1 euro. (extra vrijwillige bijdrage is zeer welkom)
reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com
* Herfstconcert en gedichten met thema: Wind & Weelde

In het kader van de 4 seizoenen-concerten:

zaterdag 27 oktober Waalse Kerk te Arnhem 20.15 uur
en zondag 28 oktober 2012 vanaf 14 uur in
Het Witte Kerkje van Ubbergen

Het optreden wordt verzorgd door "Trio Alt" (fluiten) en Lidia van der Vegt, hobo, oboe d' amore en Pauline Schenck, klavecimbel.
De componisten die gespeeld gaan worden zijn o.a. J.S. Bach, Louis de Caix d'Hervelois, Mozart, Beethoven, Ravel, Barat, en Pip van Steen.
De gedichten worden voorgedragen door Pauline Schenck en Henk Barendregt. Aan de muur gaan werken hangen van kunstenares Gabriëlla Dusan en de herfst-bloem- creaties worden gemaakt door Harry Janssen.

De musici uit "Trio Alt" zijn Pip van Steen, John Devitt en Frans van Geffen, drie fluitisten woonachtig in Nijmegen. Over "Trio Alt":
Het idee om de driedelige inventies (Sinfonia's) van J.S. Bach op drie altfluiten te spelen werd door Frans bedacht, en zo werd het trio geboren. Vanaf het moment dat we begonnen zijn is het samenspelen een vreugde, niet alleen vanwege de tijdloze muziek van Bach, maar ook vanwege de resonantie tussen de drie spelers.

Pauline Schenck behaalde haar diploma hoofdvak klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Pauline is klaveciniste bij het barokensemble 'll Presente' (sopraan, traverso en BC).
Ze is een veelgevraagd continuospeelster bij koren en orkesten, zowel op orgel als op klavecimbel. Ook is zij vaste coach en klaveciniste van het vocaal ensemble Ottetto.

De concerten van zondag 28 oktober beginnen om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur en duren per concert een half uur. (programma per concert verschilt) Tussendoor kunnen mensen genieten van warme chocolademelk en kruidkoek. (Graag binnenkomst voor en na een optreden i.v.m. tocht.)
Entree: 5 euro (voor alle concerten, kinderen 1 euro. (extra vrijwillige bijdrage is welkom)
Meer informatie en reservering is wenselijk: lidiafrancis@yahoo.com

(Waalse kerk Arnhem, Gasthuisstraat 1 Arnhem, Het Witte Kerkje te Ubbergen, Rijksstraatweg 38 Ubbergen)

* Muziek & Gedichten met een thema drankje en lekkers

3 Kleine concerten van 30 minuten diverse bezettingen en musici
Elk concert ander programma diverse componisten
van klassiek tot modern en kunst aan de muur
Toegang 5 euro
Lente (2e Paasdag) Zomer (24 juni) Herfst (n.n.b.) Winter (2e Kerstdag)
Rijksstraatweg 38 Ubbergen
* Solo Concert met Muziek, Beeld & Gedicht

25 Maart 2011, 20.15 uur
Lutherse Kerk
Prins Hendrikstraat 79
Nijmegen* Sprookjes op muziek door het Ardito Ensemble

Het Ardito Ensemble presenteert een voorstelling voor kinderen. Twee sprookjes worden verteld en gespeeld: 'Hans en Grietje' en 'de Bremer Stadsmuziekanten'. De Duitse componist Engelbert Humperdinck (1854-1921) maakte van 'Hans &Grietje' een zeer toegankelijke en succesvolle opera. De weelderige klanken van 'Hans & Grietje' wisselen we af met de spannende en contrastrijke muziek die Stanly Friedman (1951-) schreef voor 'De Bremer Stadsmuzikanten'. Kinderen zullen daarbij verrast opkijken. Het grote contrast maakt deze twee muzikale sprookjes ideaal voor een combinatievoorstelling. Een eerste indruk van de beide stukken is beschikbaar in een korte promofilm op youtube: Kijkt u op http://www.youtube.com/watch?v=7xcLAhpVECY. Voor meer informatie en bookingen ga naar contact.


* Korte voorstelling 'Josa en de toverhobo'

Lidia ( hobo) en Kitty van Belkom vertellen het verhaal van een kleine jongen die samen met zijn vader in het bos woont. Ze zijn heel gelukkig, maar er is echter één probleem. De jongen groeit niet en blijft klein. Omdat hij daarover zo verdrietig is en zijn vader voor later niet gelukkig kan maken, krijgt hij van een vriend een geschenk, waarmee hij de wereld kan betoveren en veranderen.


* Solo concert met muziek, beeld en tekst
Lidia van der Vegt (mei 2010)

Het idee om een soloprogramma met beelden en gedichten te combineren bestond al ruim twee jaar. Mijn belangstelling gaat uit naar andere kunstvormen, die een aanvulling kunnen zijn op de muziek. Ook is er interesse in de Spaanse cultuur. Daarmee is dit project begonnen. Er is namelijk niet zoveel Spaanse muziek geschreven voor hobo alleen of in kamermuziekzetting. Wel zijn er prachtige orkestwerken, maar daar heb je een heel orkest voor nodig. De Spaanse muziek heeft een bepaalde oerkracht, geeft energie en staat dicht bij de menselijke emotie. Een collega gaf mij de muziek van Silvestrini, waarvan het 6e deel een Spaans klinkend stuk is. De 6 Etudes bleken allemaal geschikte stukken, waar de componist zich liet inspireren door impressionistische schilderijen. Daarvoor speelde ik al Marin Marais 'Les Folies d'Espagne', die kort, krachtig en heel open klinken, waarbij ik een aantal Spaanse schilderijen heb uitgezocht. Via een andere collega maakte ik kennis met 'Inner Song' van E. Carter. Een heel andere stijl, die dieper gaat en intens is. Hierbij liet Carter zich inspireren door Rilke. Om variatie te brengen in het geluid van hobo alleen, wissel ik het af met de lagere klank van de althobo. Als een soort rode draad wordt er steeds een Sarabande gespeeld tussen de hobo-stukken door en daarbij hoort men een gedeelte uit een bekend gedicht van J. Keats. B. Britten staat vaak bij iedere hoboïst op het repertoire. Het zijn mooie korte stukken die gebaseerd zijn op de Metamorfoses van Ovidius. Omdat de verhalen uit Metamorfoses vrij lang zijn, heb ik ze in dichtvorm ingekort en worden erbij voorgelezen. Verder kwam ik op het idee ze uit te beelden. Dit was niet zo eenvoudig, maar uiteindelijk krijg je van Britten/ Ovidius wel een totaal beeld en het doet me veel plezier om het resultaat te laten tonen en horen.

* 'Over componisten en hun kamermuziek.'

Cursus aangeboden door Lidia van der Vegt op de volksuniversiteit (Roc Aventus) in Zutphen (november 2010) en Apeldoorn (maart 2011)

Kamermuziekseries in de concertzalen worden redelijk goed bezocht. Vaak zijn het bekende solisten die bekende muziek uitvoeren. Met de cursus laat ik zien en horen dat er naast de bekende prachtige werken ook een aantal kamermuziekwerken zijn, die weinig gespeeld worden en toch zeer de moeite waard zijn om te beluisteren." Daarbij wordt er ingegaan op de achtergronden van de composities en zijn bedenker. In de geschiedenis heeft de muziek een enorme ontwikkeling doorgemaakt en veranderde haast per halve eeuw. Het is interessant hoe componisten door de eeuwen heen hun verhaal componeerden en dat die verhalen in de vorm van muziek tot op heden tijdloos zijn. Zo nemen we deze verhalen mee en wisselen we ze uit met onze eigen wereld. De cursus bestaat uit 8 avonden van 2 uur, waarin de klassieke periode, de romantische periode, muziek rond 1900 en de 20e eeuw worden behandeld. Voor meer informatie : 088-2836750

* Over het cultuurbeleid op muziekscholen en in het algemeen
(door Lidia van der Vegt september 2006)

De laatste 10 jaar is er op cultuurgebied veel veranderd. Instanties die eerst door de overheid gefinancierd werden, behoren tegenwoordig voor zichzelf te zorgen. De situatie dat ieder kan profiteren van een betaalbaar aanbod van culturele mogelijkheden, gaat langzamerhand verdwijnen. Doordat culturele instanties winstgevende bedrijven moeten worden, zullen ze zich in allerlei bochten wringen om dit gedaan te krijgen. Verandering brengt heel wat met zich mee, frisse wind, maar ook tegenwind. Een nieuwe kijk op het functioneren van een culturele instantie kan veel positiefs geven, omdat de wereld om ons heen verandert en daar moet juist de kunstwereld iets aan doen.

Mee-veranderen?
Maar dan wel met een kritische waarde anticiperen op die veranderende maatschappij. Het gaat er tenslotte om dat mensen zich ontwikkelen en met een ruimere blik naar de wereld en zichzelf kijken. Met tegenwind moeten muziekscholen nu te werk gaan. Door een krap budget vergeten we, zowel de subsidiegevers al de nemers, dat een ruimere blik eigenlijk meer kost dan de dure breedbeeld TV. ' Oké, dan verkopen we onze ruime blik wel goedkoper en beperken we de tijd'. ' Bovendien past dat precies in deze flitsende maatschappij.' Ho, ho, maar waar blijft het hier bovengenoemde 'mee-veranderen'? Niet op meedeinen, maar juist kritisch mee-veranderen. Het zogezegde ' tijd is geld' staat in schrille tegenstelling tot ' kunst is geduld'. We kunnen en mogen dit laatst niet verwaarlozen. Kunst is moeilijk te vangen in tijd. We moeten inzien dat ieder die iets met kunst te maken heeft, daar zorgvuldig en respectvol mee om moet gaan, omdat het onze cultuur meerwaarde geeft. Het zelfde geldt ook voor onderwijs in het algemeen, wetenschap en de zorg. Laat ze maar winst maken op breedbeeld TV's, maar we mogen dan ook niet vergeten, dat die o.a. bedoeld zijn om goede culturele programma's uit te zenden en zeker niet op een laat uur.